Augstas dēļa pozīcijas kājas pacelšana

High Plank Leg Lift ir ķermeņa vingrinājums, kas apvieno spēku un līdzsvaru, un kurš ir vērsts uz kodolu muskuļu, sēžamvietas muskuļu un plecu stiprināšanu. Šis vingrinājums stiprina gan ķermeņa augšdaļu, gan apakšdaļu, vienlaikus izaicinot stabilitāti, padarot to ideālu līdzsvara un ķermeņa kontroles uzlabošanai.

Pareiza tehnika un izpilde

Šādā veidā pareizi izpilda High Plank Leg Lift:

  1. Sākuma pozīcija: Novietojiet rokas tieši zem pleciem augstā planķa pozīcijā ar ķermeni taisnā līnijā no galvas līdz papēžiem.
  2. Paceliet vienu kāju: Paceliet vienu kāju taisni no grīdas, vienlaikus turot gurnus stabilus un ķermeni stingrā planķa pozīcijā. Turiet kāju gaisā dažas sekundes pirms tās lēnām nolaišanas.
  3. Mainiet kāju: Atkārtojiet kustību ar otru kāju un saglabājiet kontroli visas vingrināšanas laikā.

Biežāk pieļautas kļūdas

  • Nolaisti gurni: Pārliecinieties, ka gurni nenoslīd uz leju, kad pacelat kāju. Aktivizējiet kodolu, lai saglabātu planķa pozīciju.
  • Pārāk liels pacēlums: Nepaceliet kāju pārāk augstu, jo tas var izraisīt muguras lejasdaļas pārslodzi.
  • Asimetriska kustība: Pārliecinieties, ka gurni ir paralēli grīdai un nav slīpi, kad pacelat kāju.

Modifikācijas un variācijas

Jauniesācējiem: Veiciet vingrinājumu uz ceļiem, nevis pilnā planķa pozīcijā, lai samazinātu slodzi. Pieredzējušiem: Mēģiniet pievienot lenti ap potītēm papildu pretestībai vai veiciet vingrinājumu ar ciešām, kontrolētām atkārtojumiem.

Atkārtojumi un komplekti

Mērķējiet uz 3 komplektiem ar 10-12 atkārtojumiem uz katras kājas. Palieliniet atkārtojumu skaitu, tiklīdz kļūstat stiprāki.

Elpošanas tehnika

Ievelciet elpu, kad gatavojaties pacelt kāju, un izelpojiet, kad to paceļat. Uzturiet vienmērīgu elpošanu, lai saglabātu stabilitāti visa vingrinājuma gaitā.

Tehnikas video

Šeit ir divi video, kas demonstrē pareizu High Plank Leg Lift izpildi:

Tilbake til bloggen