Banded Hip Thrust

Banded Hip Thrust ir lielisks vingrinājums, lai stiprinātu sēžas muskuļus, paceles muskuļus un muguras lejasdaļu. Pretestības josla nodrošina papildu izaicinājumu pacēluma augšējā punktā, kas uzlabo muskuļu aktivizēšanu un spēku.

Pareiza forma un tehnika

Kā veikt Banded Hip Thrust:

  1. Iestatīšana: Sēdi ar augšējo muguras daļu atbalstītu pret solu. Novieto pretestības joslu pāri gurniem un nostiprini galus zem pēdām. Pēdas jābūt plakani uz grīdas, plecu platumā viena no otras.
  2. Sākuma pozīcija: Turiet gurnus zemu un kodolu cieši.
  3. Pacēlums: Spiediet gurnus uz augšu pret griestiem, spiežot caur papēžiem. Kad ķermenis veido taisnu līniju no pleciem līdz ceļiem, saspied sēžas muskuļus.
  4. Nomest: Lēnām nolaidiet gurnus atpakaļ sākuma pozīcijā, kontrolējot kustību.
  5. Elpa: Izelpojiet, kad pacelat gurnus, un ieelpojiet, kad tos nolaidiet.

Biežākās kļūdas

Lai iegūtu maksimālu labumu no vingrinājuma, izvairieties no šīm biežāk veiktajām kļūdām:

  • Pārāk zema gurnu izstiepšana: Izvairieties apstāties pārāk agri. Koncentrējieties uz pilnīgu gurnu izstiepšanu augšējā pozīcijā, lai maksimāli aktivizētu sēžas muskuļus.
  • Pārspiešana: Nepārspiediet gurnus pārāk augstu, jo tas var radīt nevajadzīgu stresu muguras lejasdaļai.
  • Vāja kodola stabilizācija: Nodrošiniet, lai kodols būtu aktivizēts visā kustībā, lai aizsargātu muguras lejasdaļu.

Modifikācijas un varianti

Ja esat iesācējs, varat sākt ar vieglāku pretestību vai bez joslas, lai iemācītos pareizu tehniku. Papildus izaicinājumam varat izmēģināt smagāku joslu vai pievienot stieni papildu pretestībai.

Atkārtojumi un sērijas

Lai iegūtu labāko efektu, tiecieties uz 3 sērijām ar 10-15 atkārtojumiem. Neaizmirstiet kontrolēt kustību un aktivizēt sēžas muskuļus katrā atkārtojumā. Izelpojiet, kad pacelat gurnus, un ieelpojiet, kad tos nolaidiet.

Tilbake til bloggen