Bulgāru dalītais pietupiens

Bulgarian Split Squat ir vienas kājas vingrinājums, kas ir lielisks, lai attīstītu spēku kvadracipītēs, apaksējā muskulatūrā un hamstringos. Šis vingrinājums uzlabo līdzsvaru, stabilitāti un apakšējo ķermeni, tādējādi padarot to ideālu gan sportistiem, gan tiem, kuri vēlas tonizēt kājas.

Pareiza Izpilde un Tehnika

Izpildiet šīs darbības, lai veiktu pareizu Bulgarian Split Squat:

  1. Stāviet apmēram metra attālumā no sola un novietojiet vienu kāju uz sola aiz jums. Turiet muguru taisnu un kodolu aktivizētu.
  2. Ieelpojiet, pazeminot gurnus uz leju pret zemi, saliekot priekšējo ceļgalu. Turiet aizmugurējo ceļgalu nedaudz virs zemes, nepieskaroties tam.
  3. Izelpojiet, spiežot caur priekšējās kājas papēdi un atgriežoties sākuma pozīcijā. Atkārtojiet kustību abām pusēm.

Parastas Kļūdas

Izvairieties no šīm izplatītajām kļūdām, lai maksimizētu efektu un izvairītos no traumām:

  • Ceļgala pārsniegšana pāri pirkstiem: Pārliecinieties, ka priekšējais ceļgals nepārsniedz pārāk tālu uz priekšu, lai aizsargātu locītavas.
  • Neaizsargāta gurni: Turiet gurnus paralēlus un stabilus visu vingrinājuma laiku.
  • Par daudz svara aizmugurējā kājā: Koncentrējieties uz spiešanu no priekšējās kājas, lai optimāli aktivizētu muskuļus.

Video: Bulgarian Split Squat demonstrēta sievietes izpildījumā

Alternatīva tehnika Bulgarian Split Squat

Modifikācijas un Variācijas

Jaunajiem sportistiem varat sākt bez svara, lai apgūtu līdzsvaru. Progresīvie sportisti var pievienot manuālus vai svars, lai palielinātu intensitāti, vai izmēģināt bulgāru split squatu ar lēcienu, lai vēl vairāk izaicinātu muskuļus.

Atkārtojumi un Seti

Mērķējiet uz 3 setiem ar 8-12 atkārtojumiem katrai kājai, lai veidotu muskuļu spēku un izturību. Pakāpeniski palieliniet svarus, lai izaicinātu muskuļus.

Elpošanas Tehnika

Ieelpojiet, kad pazemināt ķermeni, un izelpojiet, kad spiežat sevi atpakaļ uz sākuma pozīciju. Tas palīdz saglabāt kontroli un stabilitāti visa vingrinājuma laikā.

Tilbake til bloggen