Rāpuļa poza

Jūras bruņurupucis, vai Utthan Pristhasana, ir spēcīgs gurnu stiepis, kas atver gurnus, cirkšņus un hamstringus. Šī poza ir īpaši noderīga apakšējo ekstremitāšu elastības palielināšanai un ir populāra starp skrējējiem un sportistiem. Šī vingrinājuma mērķis ir uzlabot mobilitāti un spēku ķermeņa centrālajos muskuļos un gurnos.

Pareiza Izpilde un Tehnika

Ievērojiet šos soļus, lai pareizi izpildītu Jūras bruņurupuci:

  1. Sākt no plāna: Sāciet plankuma pozīcijā ar rokām tieši zem pleciem un kājām izstieptām aizmugurē.
  2. Pārvietojiet kāju uz priekšu: Pārvietojiet labo pēdu uz priekšu un novietojiet to blakus labajai rokai, tādā veidā, lai ceļgalis būtu saliekts 90 grādos.
  3. Nosēdieties uz gurniem: Lēnām nolaidiet gurnus uz grīdas, vienlaikus turpinot turēt aizmugurējo kāju izstieptu un aktīvi nospiestu uz aizmuguri.
  4. Elkoņi uz grīdas: Ja esat pietiekami elastīgs, nolieciet elkoņus uz grīdas, lai palielinātu stiepi. Ja tas ir grūti, izmantojiet blokos, lai nodrošinātu papildu atbalstu.
  5. Piedzīvojiet dziļi: Turiet pozu 5-10 dziļas elpas, un atkārtojiet otras puses.

Biežās Kļūdas

  • Kļūda jostasvietā: Izvairieties no jostasvietas nospiešanas uz grīdas. Turiet kodolu aktīvu, lai aizsargātu mugurkaulu.
  • Ceļgala pozīcija pārāk tālu uz priekšu: Pārliecinieties, ka priekšējais ceļgalis nepārsniedz potīti, lai izvairītos no nevajadzīga spiediena uz ceļgala.
  • Nekorrektā svara sadale: Izvairieties no pārāk liela svara uz rokām un plaukstām. Atbalstiet ķermeni, aktivizējot kājas un centrālos muskuļus.

Modifikācijas un Varianti

Iespējams pielāgot Jūras bruņurupuci šādos veidos:

  • Bloku izmantošana: Novietojiet rokas vai elkoņus uz blokiem, ja grīda ir grūti sasniedzama, īpaši iesācējiem.
  • Nolaidiet aizmugurējo ceļgalu: Lai to padarītu vieglāku, nolaidiet aizmugurējo ceļgalu uz paklāja, lai samazinātu gurnu stiepšanas intensitāti.
  • Izvērsīga versija: Lai palielinātu izaicinājumu, paceliet aizmugurējo ceļgalu no grīdas un turiet kāju aktīvi izstieptu uz aizmuguri.

Atkārtojumi un Seti

Turiet Jūras bruņurupuci 5-10 dziļās elpas katrā pusē un atkārtojiet 2-3 reizes, lai palielinātu elastību un spēku gurnos un kājās. Kad jūs kļūstat ērtāk stāvoklī, varat pagarināt laiku, ko turat pozu.

Vizualizācijas Instrukcijas un Leņķi

Šis video rāda detalizētu ceļvedi par to, kā pareizi izpildīt Jūras bruņurupuci, tostarp vairākus modifikācijas dažādiem līmeņiem.

Šeit tiek rādīta cita pieeja Jūras bruņurupucim ar papildu padomiem, kā pielāgot pozu atbilstoši jūsu prasmju līmenim.

Tilbake til bloggen