Paplašinātā rokas-pie-lielā-pirksta poza

Pagarinātā roka līdz lielajam pirkstam, vai Utthita Hasta Padangusthasana, ir stāvoša līdzsvara pozīcija, kas stiepj hamstrings un gurnus, stiprina kājas un uzlabo līdzsvaru. Šī pozīcija prasa elastību, koncentrēšanos un spēku, un palīdz palielināt ķermeņa stabilitāti un izturību, īpaši kodolā un kājās. Tā arī palīdz uzlabot koncentrāciju un ķermeņa apziņu.

Pareiza izpilde un tehnika

Lai pareizi veiktu Pagarināto roku līdz lielajam pirkstam, sekojiet šiem soļiem:

  1. Sākt Tadasana: Stāviet taisni ar kājām kopā un rokām gar sāniem. Veiciet dažas dziļas elpas, lai atrastu līdzsvaru.
  2. Celt kāju: Uz izelpas salieciet labo ceļgalu un paceliet to pret krūtīm. Satveriet lielo pirkstu ar labās rokas pirmajām divām pirkstiem. Novietojiet kreiso roku uz gurnu līdzsvaram.
  3. Pagariniet kāju: Uz ieelpas sāciet stiept labo kāju priekšā. Turiet muguru taisnu un gurnus līnijā, izvairoties no muguras noapaļošanas.
  4. Noturiet līdzsvaru: Koncentrējieties uz punktu priekšā, lai noturētu līdzsvaru. Turiet pozīciju 5-10 elpās, atkarībā no jūsu komforta un stabilitātes.
  5. Izejiet no pozīcijas: Rūpīgi salieciet ceļgalu vēlreiz un lēnām nolaidiet kāju. Atkārtojiet otrā pusē.

Biežākās kļūdas

  • Muguras noapaļošana: Izvairieties no muguras saliekšanas uz priekšu, kad stiepjiet kāju. Turiet muguru taisnu, aktivizējot kodolmuskuļus.
  • Nekorekta gurnu pozicionēšana: Pārliecinieties, ka gurni ir paralēli grīdai un ka viena gurna nepaceļas.
  • Pārspriegums kājā: Ja jums ir saspringtas hamstrings, varat turēt ceļgalu saliektu, lai saglabātu pareizu koriģēšanu.

Modifikācijas un varianti

Šeit ir dažas pielāgojumi Pagarinātajai rokai līdz lielajam pirkstam:

  • Stropu izmantošana: Ja jums ir grūtības sasniegt lielo pirkstu, varat izmantot jogas stropu ap kāju papildu atbalstam.
  • Atbalsts no sienas: Praktizējiet, izmantojot sienu, lai stabilizētu sevi, strādājot pie līdzsvara.
  • Guļoša varianta: Izmēģiniet šo pozīciju guļot uz muguras, lai iegūtu maigāku variantu, kas koncentrējas uz stiepšanu bez līdzsvara izaicinājuma.

Atkārtojumi un komplekti

Turiet Pagarināto roku līdz lielajam pirkstam 5-10 elpās katrā pusē. Atkārtojiet pozīciju 2-3 reizes, lai uzlabotu līdzsvaru un elastību. Sākuma līmeņa cilvēkiem ieteicams sākt ar īsāku noturēšanas laiku un pakāpeniski palielināt spēku un stabilitāti.

Elpošanas tehnikas

Dziļi ieelpojiet, lai pagarinātu mugurkaulu, un izelpojiet, lai stieptu kāju. Pārliecinieties, ka elpa ir vienmērīga un kontrolēta, kas palīdzēs jums saglabāt līdzsvaru.

Vizuālās instrukcijas un leņķi

Skatiet šo video, lai iegūtu detalizētu Pagarinātās rokas līdz lielajam pirkstam pārskatu, tostarp tehniku un padomus labākam līdzsvaram.

Vēl viens video, kas parāda soli pa solim, kā apgūt Utthita Hasta Padangusthasana, ar sīkāku informāciju par korekciju un modifikācijām.
Tilbake til bloggen