Kalnā kāpējs uz atspiešanos

Kalnu Kāpējs uz Spiešanu ir intensīva vingrinājums, kas apvieno spēka treniņu un izturību. Šis vingrinājums vēršas pret ķermeņa kodolu, krūškurvi, pleciem un rokām, vienlaikus paaugstinot pulsu un dedzinot kalorijas. Apvienojot kalnu kāpējus ar spiešanu, iegūstat vispārēju treniņu, kas izaicina gan spēku, gan izturību.

Pareiza Forma un Tehnika

Šādi veiciet Kalnu Kāpēju uz Spiešanu:

  1. Sākumpozīcija: Sāciet planka pozīcijā, ar rokām novietotām nedaudz platāk nekā plecu platumā. Turiet ķermeni taisnā līnijā no galvas līdz papēžiem un iesaistiet kodolu.
  2. Kalnu Kāpēji: Pārvietojiet labo ceļgalu uz krūtīm un pēc tam ātri atgrieziet to sākumpozīcijā. Atkārtojiet ar kreiso ceļgalu. Veiciet divas atkārtojumus (vienu no katras puses).
  3. Spiešana: Pēc diviem kalnu kāpējiem nolieciet krūtis pret grīdu, salokot elkoņus 90 grādu leņķī. Piespiediet ķermeni atpakaļ uz sākumpozīciju.
  4. Atkārtojiet: Turpiniet mainīt starp diviem kalnu kāpējiem un vienu spiešanu.
  5. Elpojiet: Izelpojiet, kad nospiežat sevi uz augšu no spiešanas, un ieelpojiet, kad noliecaties. Elpojiet vienmērīgi laikā kalnu kāpēju laikā.

Bieži Piedāvātas Kļūdas

Lai gūtu maksimālu labumu no vingrinājuma, izvairieties no šīm biežajām kļūdām:

  • Gurni paceļas: Pārliecinieties, ka gurni nepaceļas pārāk augstu gan kalnu kāpēju, gan spiešanas laikā. Turiet ķermeni taisnā līnijā.
  • Vāja kodola stabilitāte: Turiet kodolu saspringtu, lai izvairītos no muguras izliekšanas visā vingrinājuma laikā.
  • Ātras spiešanas: Veiciet spiešanas lēni un kontrolēti, lai muskuļi tiktu pilnībā aktivizēti.

Modifikācijas un Varianti

Pielāgojiet vingrinājumu atbilstoši savam līmenim:

  • Sākuma līmenis: Veiciet spiešanu uz ceļiem, ja parastās spiešanas ir pārāk izaicinošas.
  • Paaugstināts līmenis: Palieliniet kalnu kāpēju ātrumu, lai intensificētu vingrinājumu, vai izmantojiet papildu spiešanas atkārtojumus starp katru sēriju.

Atkārtojumi un Sērijas

Mērķis ir 3 sērijas pa 10-12 atkārtojumiem. Augstas intensitātes treniņam varat veikt vingrinājumu laika intervālos, piemēram, 30-60 sekundes, ar īsām pauzēm starp tām.

Tilbake til bloggen