Karaliskais Balodis Poza

Kara Pigeons Pozs, vai Eka Pada Rajakapotasana, ir progresīva jogas pozīcija, kas apvieno dziļu gurnu atvēršanu ar atpakaļlocījumu. Šī pozīcija stiepj gurnus, kvadratus, krūtis un plecus, vienlaikus uzlabojot elastību un līdzsvaru. Tā ir pazīstama kā spēcīgs un dziļš stiepšanās vingrinājums, kas īpaši izdevīgs ķermeņa atvēršanai pēc ilga sēdēšanas vai stīvuma perioda.

Pareiza tehnika

Šādi izpildiet Kara Pigeons Pozs:

  1. Sākiet no Lejupejošās Suņa pozīcijas un paceliet labo kāju uz augšu un atpakaļ.
  2. Virziet labo ceļgalu pret labo roku un novietojiet labās pēdas tuvumā kreisajam gurnam. Iztaisnojiet kreiso kāju taisni aiz sevis uz grīdas.
  3. Turiet gurnus paralēli paklājam. Ieelpojiet dziļi, paceliet augumu uz augšu un atveriet krūtis.
  4. Lai pārietu uz pilno Kara Pigeons, salieciet kreiso ceļgalu un virziet kreiso pēdu pret galvu. Izmantojiet kreiso roku, lai satvertu pēdu, vai izmantojiet jostu, lai iegūtu papildu atbalstu.
  5. Turiet acis uz augšu, pievelciet lāpstiņas kopā un paceliet krūtis, lai padziļinātu atpakaļlocījumu. Turiet 5-10 elpas, pirms maināt pusi.

Biežākās kļūdas

  • Nekorekta gurnu izlīdzināšana: Pārliecinieties, ka gurni paliek kvadrātā pret paklāju un negriežas pārāk uz sāniem.
  • Korsiets iegrimst: Turiet kodolu aktivizētu, lai aizsargātu jostasvietu, un pagariniet mugurkaulu, izmantojot ķermeņa augšdaļas spēku.
  • Pārāk agri mēģināt atpakaļlocījumu: Pārliecinieties, ka esat uzsildījies ar gurnu atvērumiem un atpakaļlocījumiem, pirms pāriet uz pilno Kara Pigeons versiju.

Modifikācijas un variācijas

Šeit ir dažas modifikācijas, lai padarītu Kara Pigeons pieejamāku:

  • Atbalsts zem gurna: Ja ir grūti noturēt gurnu uz grīdas, izmantojiet bloku vai segu zem gurna, lai iegūtu atbalstu.
  • Jostas izmantošana: Ja ir grūti sasniegt pēdu ar rokām, izmantojiet jostu ap pēdu, lai palīdzētu ar atpakaļlocījumu.
  • Pamatversija Pigeon: Ja pilnais Kara Pigeons ir pārāk intensīvs, varat veikt klasisko Pigeon Pose bez atpakaļlocījuma.

Video demonstrācijas

1. Kara Pigeons Pozs Soli pa solim (Sievietēm)

Vienkārša rokasgrāmata, kas parāda, kā pakāpeniski apgūt Kara Pigeons Pozs no droša gurnu atvēruma līdz pilnajam atpakaļlocījumam.

2. Pilna Kara Pigeons Pozs Apmācība

Visaptveroša rokasgrāmata, kas izskaidro tehnikas, lai ieietu pilnajā Kara Pigeons Pozs versijā un strādātu pie līdzsvara un elastības.

Repetīciju un sēriju skaits

Turiet Kara Pigeons Pozs 5-10 elpas, un atkārtojiet 2-3 reizes katrā pusē. Šī pozīcija jāizpilda sesijas beigās, lai maksimāli palielinātu elastību.

Elpošanas tehnika

Ieelpojiet dziļi, kad paceliet krūtis un ieejat atpakaļlocījumā, un izelpojiet, lai padziļinātu stiepšanos. Turiet elpošanu mierīgu un vienmērīgu, lai saglabātu līdzsvaru pozīcijā.

Tilbake til bloggen