Pāri plecam valkājams kalnu kāpējs

Cross-Body Mountain Climber ir dinamiska izvēle, kas aktivizē kodola muskuļus, plecus un gurnus. Šī izvēle ir klasiskā mountain climber variācija, taču šeit tu velc ceļus diognāli pretī pretējai elkonim. Tas dara, ka gan slīpie vēdera muskuļi, gan kodols strādā smagāk, kas nodrošina uzlabotu līdzsvaru, koordināciju un sirds un asinsvadu izturību.

Pareiza tehnika un izpilde

Tā, kā pareizi veikt Cross-Body Mountain Climber:

  1. Sākumpozīcija: Ieej plāna pozīcijā ar rokām tieši zem pleciem un ķermeni taisnā līnijā no galvas līdz papēžiem.
  2. Celi uz diagonāli: Pacel labo ceļgalu pretī kreisajam elkonim kontrolētā kustībā, un pēc tam atgriez kāju atpakaļ sākumpozīcijā.
  3. Maini kāju: Atkārto kustību ar kreiso ceļgalu pret labo elkonim. Turpini maiņot kājas vienmērīgā, ātrā kustībā, turot ķermeni stabilu.

Parastas kļūdas

  • Pārāk augsts gurns: Pārliecinies, ka gurni nepaceļas pārāk augstu. Uzturi taisnu plāna pozīciju, lai optimāli aktivizētu kodolu.
  • Pārāk ātra kustība: Izvairies no izvēles veikšanas pārāk ātri, kas var novest pie sliktas formas un samazinātas efektivitātes. Kontrolētas kustības nodrošina labākus rezultātus.
  • Noapaļots mugura: Pārliecinies, ka mugura nav noapaļota. Turē kodolu aktivizētu un muguru neitrālu, lai izvairītos no traumām.

Modifikācijas un variācijas

Jaunajiem: Sāc ar lēnāku ātrumu, lai koncentrētos uz formu, vai izpildi izvēli ar rokām uz paaugstinātas virsmas, lai samazinātu slodzi. Profesionāļiem: Palielini intensitāti, palielinot ātrumu vai izmantojot svara aproces ap potītēm.

Atkārtojumi un komplekti

Veic 3 komplektus ar 20-30 atkārtojumiem (10-15 katrā kājā). Pielāgo atkārtojumus atkarībā no tavas treniņa līmeņa.

Elpošanas tehnika

Elpo vienmērīgi visā izvēlē. Izpūti gaisu, kad pacel ceļgalu uz priekšu, un iepūti, kad atgriezies sākumpozīcijā.

Tehnikas video

Šeit ir divi video, kas rāda pareizu tehniku Cross-Body Mountain Climber

Tilbake til bloggen