Loka poza

Loka Pose, vai Dhanurasana, ir jaudīga atpakaļsaliekuma pozīcija, kas izstiepj visu ķermeņa priekšpusi un stiprina muguru. Šī pozīcija atver krūtis, uzlabo plecu un gurnu lokanību, un palīdz mazināt stresu. Tā ir zināma, lai stimulētu gremošanu un stiprinātu muskuļus kājās, plecos un mugurā.

Pareiza izpilde

Izpildiet šos soļus, lai droši veiktu Loka Pose:

  1. Sākuma pozīcija: Apguļieties uz vēdera ar rokām gar sāniem, plaukstas uz augšu, un zodu uz grīdas.
  2. Biežiniet ceļus: Izelpojiet un biežiniet ceļus, lai papēži virzītos uz dibenu. Turiet ceļus gurnu platumā.
  3. Saķeriet potītes: Izstiepiet rokas atpakaļ un saķeriet potītes. Pirkstiem jānorāda uz āru, un īkšķiem jābūt iekšpusē potītēm.
  4. Paceliet ķermeni: Ieelpojiet un paceliet gan krūtis, gan augšstilbus no grīdas, spiežot pēdas uz augšu un atpakaļ. Veidojiet vienmērīgu izliekumu mugurā.
  5. Turiet pozīciju: Spiediet plecu lāpstiņas kopā un skatieties uz priekšu. Turiet pozīciju 20-30 sekundes un dziļi elpojiet.
  6. Pabeigšana: Izelpojiet un uzmanīgi nolaidiet ķermeni atpakaļ uz grīdas. Atpūtieties ar galvu uz sāniem un rokām gar ķermeni.

Izplatītas kļūdas

  • Pārāk plaša ceļu novietošana: Pārliecinieties, ka ceļi ir gurnu platumā, lai izvairītos no pārmērīgas slodzes jostasvietā.
  • Pārmērīga slodze uz kakla: Neceļiet galvu pārāk augstu, lai izvairītos no kakla sāpēm. Koncentrējieties uz mugurkaula pagarināšanu.
  • Slikta potīšu satveršana: Turiet ciešu, bet ērtu saķeri ap potītēm, necenšoties noslogot plaukstas.

Modifikācijas un variācijas

Lai padarītu Loka Pozu pieejamāku, mēģiniet šīs modifikācijas:

  • Pus Loka Pose: Ja pilna Loka Pose ir izaicinoša, varat izmēģināt Pus Loka Pose, turēt vienu pēdu vienlaicīgi.
  • Stropes izmantošana: Ja ir grūti sasniegt potītes, varat izmantot jogas stropi ap pēdām, lai pagarinātu sasniedzamību.

Repetīcijas un komplekti

Turiet Loka Pozu 20-30 sekundes un atkārtojiet 2-3 reizes. Pārliecinieties, ka atpūšaties starp katru atkārtojumu, lai ļautu ķermenim atpūsties.

Elpošanas tehnikas

Uzturiet dziļas, vienmērīgas elpas, kamēr turat pozīciju. Ieelpojiet, kad pacelat ķermeni, un izelpojiet, kad turat un pagarināt muguru. Koncentrējieties uz mierīgu elpošanu, lai palīdzētu atbrīvot spriedzi mugurā.

Redzes leņķi un padomi

  • Sānu skats: Pārliecinieties, ka veidojat vienmērīgu izliekumu visā mugurā, no pleciem līdz augšstilbiem.
  • Ceļu novietošana: Turiet ceļus gurnu platumā, lai novērstu slodzi jostasvietā.
  • Pēdu novietošana: Pārliecinieties, ka pēdas ir aktīvas un spiež uz augšu, lai pagarinātu izstiepšanu mugurā un krūtīs.
Tilbake til bloggen