Kāju stiepšanās sērija

Kāju stiepšanās sērija ir Pilates sērija, kas koncentrējas uz kāju apakšējo daļu stiepšanu un stiprināšanu, tostarp hamstringus, gurnus un kodolmuskuļus. Šī sērija ir lieliska mobilitātes un elastības uzlabošanai kājās, kā arī kodola stabilizēšanai. Tā ir ideāli piemērota kā daļa no iesildīšanās vai kā atsevišķa stiepšanās rutīna pēc treniņa.

Pareiza forma un tehnika

Tā izpildiet kāju stiepšanās sēriju ar pareizu tehniku:

  1. Vienkāršā kāju stiepšana: Guļot uz muguras, pievelc vienu kāju pie krūtīm, kamēr otra kāja izstiepta uz grīdas. Turiet ceļgalu ar rokām un nomainiet kāju.
  2. Divkāršā kāju stiepšana: Paceliet abas kājas 90 grādu galda pozīcijā, izstiepiet rokas uz aizmuguri un kājas taisni, un atgrieziet tās atpakaļ sākuma pozīcijā.
  3. Lentes stiepšana: Paceliet vienu kāju uz griestiem un turiet to, kamēr nomaināt kāju, otra kāja ir nedaudz virs grīdas.
  4. Hamstringu stiepšana: Paceliet vienu kāju uz griestiem, kamēr otra atrodas uz zemes, un maigi pievelciet to pie sevis dziļākai stiepšanai.

Koncentrējieties uz kodola aktīvākas noturēšanas un kustību kontroles katrā vingrinājumā.

Biežas kļūdas

Lai gūtu maksimālu labumu no kāju stiepšanās sērijas, izvairieties no šīm biežajām kļūdām:

  • Atpakaļlaikums: Turiet jostasvietu saskarē ar grīdu, lai izvairītos no spriedzes.
  • Saspringts kakls: Nevelciet galvu pārāk tālu uz priekšu ar rokām un turiet kaklu relaksētu.
  • Kontroles trūkums: Veiciet kustības lēni un kontrolēti maksimālai iedarbībai.

Modifikācijas un variācijas

Šeit ir daži veidi, kā pielāgot kāju stiepšanās sēriju:

  • IESĀKUMI: Ja jums ir stingri hamstringi, varat viegli saliekt ceļus vai izmantot lentu ap kājām papildus atbalstam.
  • IEGUVUMI: Turiet kājas zemāk virs grīdas stiepšanās laikā dziļākai izsistai, vai pievienojiet svaru rokās papildus pretestībai.

Atkārtojumu skaits un komplekti

Mērķējiet uz 8-10 atkārtojumiem katram vingrinājumam un veiciet 2-3 komplektus. Koncentrējieties uz lēnām, kontrolētām kustībām, lai sasniegtu vislabāko efektu.

Elpošanas tehnika

Koordinējiet kustību ar elpu. Ieelpojiet, kad sagatavojat stiepšanai, un izelpojiet kamēr izstiepjaties. Tas palīdz aktivizēt kodolu un kontrolēt kustības.

Tilbake til bloggen