Kāju-up-sienas poza

Legs-Up-The-Wall Pose, vai Viparita Karani, ir vienkārša, bet efektīva jogas pozīcija, kas nodrošina daudz veselības ieguvumu. Tā ir pazīstama ar spēju nomierināt ķermeni un prātu, uzlabot asinsriti un sniegt maigu stiepšanos hamstringiem un jostasvietai. Šī atjaunojošā jogas pozīcija ir ideāla tiem, kas pēc aizņemtas dienas vēlas atpūsties, un var palīdzēt mazināt kāju un pēdu pietūkumu.

Pareiza Izpilde un Tehnika

Lai pareizi veiktu Legs-Up-The-Wall Pose, rīkojieties šādi:

  1. Starta pozīcija: Sēdiet sāniski pie sienas, ar gurniem tuvu pie tās.
  2. Pagrieziet kājas uz augšu: Pagrieziet kājas uz augšu pa sienu, kamēr guļat uz muguras.
  3. Pielāgojiet pozīciju: Pārvietojiet gurnus tik tuvu pie sienas, cik vien iespējams, vai pielāgojiet attālumu komfortam. Ļaujiet rokām atpūsties gar sāniem ar plaukstām uz augšu.
  4. Koncentrējieties uz elpošanu: Veiciet dziļu, mierīgu elpošanu. Aizveriet acis un ļaujiet ķermenim atslābināties ar katru izelpu.
  5. Ilgums: Uzturiet pozīciju 5-15 minūtes, vai tik ilgi, cik jūtaties ērti. Lai iznāktu, salokiet ceļus un lēnām rullējiet uz sāniem pirms sēšanās.

Biežākās Kļūdas

  • Nepareiza gurnu pozīcija: Jūsu gurniem jābūt tuvu pie sienas, lai stiepšanās būtu efektīva. Ja esat pārāk tālu, daļa ietekmes tiks zaudēta.
  • Spriedze augšējā ķermenī: Izvairieties no plecu vai kakla sasprindzinājuma. Visam ķermenim jābūt atslābinātam.
  • Elpošanas problēmas: Daži aizmirst par dziļu elpošanu. Atcerieties elpot mierīgi un vienmērīgi, lai maksimāli atslābinātos.

Modifikācijas un Varianti

Lai padarītu vingrinājumu ērtāku vai izaicinošāku, varat izmēģināt šādus variantus:

  • Izmantojiet bolstera spilvenu: Novietojiet bolstera spilvenu vai salocītu segu zem jostasvietas papildu atbalstam.
  • Savīti ceļi: Ja jums ir saspringti hamstringi, varat viegli saliekt ceļus un ļaut kājām atpūsties pret sienu.
  • Rokas uz vēdera: Novietojiet rokas uz vēdera, lai pastiprinātu uzmanību uz elpošanu un meditāciju.

Repetīcijas un Seti

Tā ir atjaunojoša jogas pozīcija, kas neprasa repetīcijas vai setus. Uzturiet pozīciju 5-15 minūtes, atkarībā no jūsu komforta līmeņa. Veiciet vingrinājumu reizi dienā, lai uzlabotu asinsriti un mazinātu spriedzi.

Elpošanas Tehnika

Šajā relaksējošajā pozīcijā ir svarīgi dziļi elpot. Ieelpojiet caur degunu četrās sekundēs, turiet elpu divas sekundes un izelpojiet caur muti četrās sekundēs. Šis dziļais elpošanas vingrinājums palīdzēs jums atslābināties un pastiprinās pozīcijas nomierinošo ietekmi.

Vizuālās Instrukcijas un Leņķi

Skatiet šo video, lai iegūtu padziļinātu pārskatu par Legs-Up-The-Wall Pose, ieskaitot padomus par relaksācijas tehnikām.

Šajā video jūs varat redzēt vienkāršu soli pa solim demonstrāciju par to, kā veikt Legs-Up-The-Wall Pose, ideāli piemērota iesācējiem.

Tilbake til bloggen