Lotosa stāja uz galvas

Lotus galda stāvoklis, arī pazīstams kā Urdhva Padmasana, ir sarežģīts jogas stāvoklis, kas apvieno elementus no Lotus pozas (Padmasana) un Galda stāvokļa (Sirsasana). Šī pozīcija stiprina vēdera muskuļus un augšējo ķermeni, vienlaikus palielinot elastību gurnos un ciskās. Tā ir jaudīga pozīcija, kurai nepieciešama laba līdzsvara, spēka un koncentrācijas prasme.

Pareiza tehnika

Šādi veic Lotus galda stāvokli:

  1. Uzsāciet ar parastu Galda stāvokli (Sirsasana), ar galvu stabilu uz paklāja un elkoni cieši pie ķermeņa.
  2. Kad esat stabilā galda stāvoklī, krustojiet kājas Lotus pozā (Padmasana). Novietojiet labo kāju pāri kreisajam augšstilbam un kreiso kāju pāri labajam augšstilbam.
  3. Pārliecinieties, ka vēdera muskuļi ir aktivizēti un mugura taisna, lai saglabātu līdzsvaru.
  4. Elpojiet dziļi un noturiet pozīciju 5-10 elpas, un uzmanīgi atlaidiet, iztaisnojot kājas un atgriežoties pie parastā Galda stāvokļa, pirms nolaižaties uz leju.

Tipiskas kļūdas

  • Nestabils vēdera muskuļi: Ja vēders nav aktivizēts, var būt grūti saglabāt līdzsvaru. Pārliecinieties, ka vēdera un muguras muskuļi ir iesaistīti.
  • Spiediens uz kakla: Izvairieties no pārmērīgas svara novietošanas uz galvas un kakla. Pārliecinieties, ka rokas nes lielāko daļu svara.
  • Elastības trūkums: Cilvēkiem ar saspringtiem gurniem var būt grūti ieņemt Lotus pozīciju. Praktizējiet sēžot Lotus pozā, pirms mēģināt šo sarežģīto variantu.

Modifikācijas un variācijas

  • Iesācējiem: Vispirms praktizējiet galda stāvokli bez Lotus pozas, līdz apgūsiet līdzsvaru. Jūs varat izmantot sienu kā atbalstu.
  • Dziļāka versija: Kad jūtaties ērti pamatpozīcijā, varat izmēģināt noturēt pozīciju ilgāk vai strādāt ar dziļāku elpošanu un meditācijas fokusēšanu.

Atkārtojumi un komplekti

Noturiet Lotus galda stāvokli 5-10 elpas, un atkārtojiet 2-3 reizes, ja vēlaties. Pārliecinieties, ka starp komplektiem ņemat pārtraukumus, lai atpūtinātu kaklu un plecus.

Elpošanas tehnikas

Elpojiet mierīgi caur degunu, kamēr saglabājat stabilitāti pozīcijā. Katrs izelpas brīdis palīdz jums atslābināties pozīcijā un saglabāt līdzsvaru.

Vizuali padomi un leņķi

Skatiet šo video, lai iegūtu detalizētu pārskatu par to, kā veikt Lotus galda stāvokli ar pareizu tehniku:

Video sniedz detalizētu pārskatu par Lotus galda stāvokli, iekļaujot padomus drošai un efektīvai izpildei.

Tilbake til bloggen