Platslēciens uz pietupiena pozu

Platība lecamais uz squat turēšanu ir eksplozīva pilnas ķermeņa vingrojums, kas apvieno jaudas attīstību ar stabilizāciju. Šis vingrojums izaicina gan apakšējo ķermeni, gan pamatmuskuļus, jo tas prasa eksplozīvu spēku gurnos un augšstilbos lēciena laikā un izometrisku spēku squat turēšanā. Vingrojums ir lielisks, lai uzlabotu ātrumu, līdzsvaru un jaudu, īpaši sportistiem.

Pareizā tehnika un izpilde

Izpildiet šos soļus, lai pareizi veiktu Platība lecamais uz squat turēšanu:

  1. Sākuma pozīcija: Stāviet ar kājām plecu platumā, ar rokām pēdām, lai sagatavotos lēkšanai.
  2. Platība lecamais: Nolieciet ceļus un eksplodējiet uz priekšu ar plašu lēcienu. Izmantojiet rokas, lai ģenerētu spēku, un lecat pēc iespējas tālāk.
  3. Squat turēšana: Kad jūs nolaižaties, nekavējoties noliecieties dziļā squat. Turiet pozīciju 2-3 sekundes, lai stabilizētos, pirms piecelties vai pāriet uz nākamo repetīciju.

Biežākās kļūdas

  • Vāja nolaišanās pozīcija: Izvairieties no nolaišanās uz pirkstiem vai ar nestabiliem ceļgaliem. Nolaižaties ar papēžiem uz zemes un ceļgaliem tieši virs pirkstiem, lai izvairītos no traumas.
  • Par ātra pāreja: Pāreja no lecamā uz squat turēšanu bez kontroles. Neiegūstiet squat, bet pārliecinieties par vienmērīgu kustību.
  • Squat dziļuma trūkums: Pārliecinieties, ka iet pietiekami zemu squat turēšanā, lai gūtu maksimālu efektu no vingrojuma.

Modifikācijas un variācijas

Jaunajiem: Leciet īsākas distances un samaziniet squat turēšanas ilgumu. Iesācējiem: Palieliniet lēciena attālumu vai pievienojiet svaru, piemēram, medicīnas bumbu, lai palielinātu pretestību.

Repeats un komplekti

Plānojiet 3 komplektus ar 8-10 repetīcijām. Palieliniet intensitāti, samazinot atpūtas laiku starp komplektiem vai palielinot squat turēšanas ilgumu.

Elpošanas tehnika

Elpojiet iekšā pirms lēkšanas, un izelpojiet nolaižoties un squat turēšanā, lai saglabātu stabilu pamatmuskuļu.

Tehnikas video

Šeit ir video, kas rāda pareizu Platība lecamais uz squat turēšanas izpildi:

Tilbake til bloggen