Sānu lecamie konusi

Lateral Cone Hops ir pliometrisks vingrinājums, kas uzlabo līdzsvaru, spēku un eksplozivitāti, īpaši ķermeņa apakšdaļā. Šis vingrinājums mērķē uz muskuļiem kā četrgalvu muskuļiem, augšstilbu pakaļējiem muskuļiem un ikru muskuļiem, vienlaicīgi uzlabojot sānu kustīgumu un koordināciju, kas ir īpaši noderīgi sportistiem, kuriem nepieciešams stiprināt sānu kustības.

Pareiza Forma un Tehnika

Kā veikt Lateral Cone Hops:

  1. Sākuma pozīcija: Novieto konusu uz zemes un stājies tam blakus ar kājām gurnu platumā. Iesaisti ķermeņa vidusdaļu un turi rokas izstieptas sānos līdzsvara nodrošināšanai.
  2. Lēciens: Vieglīgi saliec ceļus un lēciens sāniski pāri konusam ar abām kājām. Nolaidies mīksti ar viegli saliektiem ceļiem, lai absorbētu triecienu.
  3. Ātrs atgriešanās lēciens: Kad nolaidies, uzreiz lēciens atpakaļ uz sākuma pozīciju. Turpini lekt uz priekšu un atpakaļ vienmērīgā ritmā.
  4. Elpošana: Ieelpo, kad nolaidies, un izelpo, kad leciens.

Biežāk Pieļautās Kļūdas

Lai iegūtu maksimālu labumu no Lateral Cone Hops, izvairies no šīm biežām kļūdām:

  • Par stipras piezemēšanās: Nolaidies mīksti ar saliektiem ceļiem, lai aizsargātu locītavas no pārslodzes.
  • Stabilitātes trūkums: Neliec, lai ceļi sagāztos iekšu pie piezemēšanās. Turpiniet tos stabilus, lai izvairītos no traumām.
  • Slikts līdzsvars: Izmanto ķermeņa vidusdaļu, lai uzturētu līdzsvaru un kontroli visā vingrinājumā.

Modifikācijas un Varianti

Pielāgo vingrinājumu savam līmenim:

  • Sākuma līmenis: Sāc ar maziem, kontrolētiem lēcieniem un koncentrējies uz tehniku.
  • Progresīvais līmenis: Palielini attālumu starp konusiem vai izmanto vienu kāju, lai palielinātu izaicinājumu un uzlabotu līdzsvaru.

Atkārtojumi un Komplekti

Mērķē izpildīt 3 komplekti pa 10-12 lēcieniem, uz priekšu un atpakaļ pāri konusam. Vingrinājumu var iekļaut pliometriskajā treniņā vai kā daļu no HIIT sesijas, lai uzlabotu ātrumu un sānu spēku.

Tilbake til bloggen