Sāniskā saliekšanās stiepšanās

The Side Bend Stretch ir lieliska vingrinājums, lai izstieptu ķermeņa sānus, tostarp starpribu muskulatūru, plecus un gurnus. Šis stiepšanās vingrinājums palīdz palielināt elastību, uzlabot elpošanas kapacitāti un remdēt sasprindzinājumu pēc ilga laika sēdus vai intensīvas aktivitātes.

Pareiza Tehnika

Kā veikt Side Bend Stretch:

  1. Stāviet taisni ar kājām plecu platumā un rokām gar ķermeni.
  2. Paceliet labo roku taisni uz augšu un izstiepiet to pāri galvai pa kreisi, vienlaicīgi noliecot ķermeni pa kreisi.
  3. Turot kreiso roku uz gurna, atbalstiet, un izstiepiet labo roku tālāk, lai padziļinātu stiepšanos labajā ķermeņa pusē.
  4. Turiet pozu 20-30 sekundes un atkārtojiet to otrā pusē.

Biežākās Kļūdas

  • Pacelti pleci: Nodrošiniet, lai pleci paliek atslābināti, kamēr noliecaties uz sāniem, lai maksimāli palielinātu stiepšanos.
  • Ķermeņa izlīdzināšana: Izvairieties no locīšanās uz priekšu vai atpakaļ. Uzturiet ķermeni taisnā līnijā, kad noliecaties uz sāniem.

Modifikācijas un Variācijas

  • Sēžot versija: Ja ir grūti uzturēt līdzsvaru stāvus, jūs varat veikt šo stiepšanos sēdus stāvoklī, lai mazinātu spiedienu.
  • Dziļāka stiepšanās: Mēģiniet izmantot abas rokas, lai vilktu ķermeni dziļāk uz sāniem, vai veikt stiepšanos ar rokām, kas novietotas uz sienas, lai nodrošinātu atbalstu.

Atkārtojumi un Komplekti

Turiet Side Bend Stretch 20-30 sekundes katrā pusē. Atkārtojiet 2-3 reizes, lai atbrīvotu sasprindzinājumu un uzlabotu elastību.

Elpošanas Tehnikas

Elpojiet dziļi, ceļot roku uz augšu, un lēni izelpojiet, noliecoties uz sāniem, kas palīdzēs padziļināt stiepšanos ķermeņa sānus.

Vizualie Padomi un Leņķi

Skatieties šo video, lai redzētu Side Bend Stretch vizuālu demonstrāciju:

Video sniedz visaptverošu pārskatu par sānu ķermeņa stiepšanās vingrinājumiem elastības palielināšanai un sasprindzinājuma mazināšanai.

Tilbake til bloggen