Sānmalas vaļīgās legingas

Side split ir Pilates vingrinājums, kas izaicina gan spēku, gan kāju un kodola muskuļu elastību. Šo vingrinājumu var veikt uz paklāja vai reformatoru mašīnas, un tas ir īpaši vērsts uz iekšējām un ārējām augšstilbu muskuļu grupām, kā arī gūžas locītavas elastību. Side split uzlabo arī līdzsvaru un palīdz izveidot kontroli apakšējā ķermeņa daļā, īpaši gurnos.

Pareizā forma un tehnika

Šādi veiciet side split ar pareizu tehniku:

  1. Stāvi ar vienu kāju novietotu uz stabilas virsmas, bet otru uz kustīgas virsmas (ja izmantojat reformatoru mašīnu). Ja veicat vingrinājumu uz grīdas, abām kājām jāatrodas uz paklāja ar plašu pozīciju.
  2. Aktivizējiet kodolu, velkot nabas centrā pret mugurkaulu, un turiet muguru taisnu.
  3. Ievelciet gaisu, un izelpas laikā lēnām virziet kustīgo kāju uz sāniem, vienlaikus turot gurnus stabilā un kontrolētā pozīcijā.
  4. Apstājieties, kad sasniedzat savu maksimālo stiepšanos, nesamazinot līdzsvaru. Turiet pozīciju brīdi, lai sajustu stiepšanos iekšējā augšstilbā.
  5. Lēnām atgrieziet kāju atpakaļ sākuma pozīcijā, aktivizējot augšstilbu un gurnu muskuļus.

Koncentrējieties uz to, lai kustība būtu lēna un kontrolēta, un izvairieties no gurnu rotācijas vai nosēšanās.

Izplatītas kļūdas

Izvairieties no šīm izplatītajām kļūdām, veicot side split:

  • Nekorekta gurnu pozīcija: Nepieļaujiet gurnu rotāciju vai nosēšanos. Turiet gurnus stabilus un paralēlus ar grīdu, lai maksimāli izmantotu vingrinājumu.
  • Pārāk ātra kustība: Vingrinājums jāveic lēni un kontrolēti. Atgrieziet kāju sākuma pozīcijā, nemantojot pārmērīgu impulsu.
  • Kodola stabilitātes trūkums: Atcerieties aktivizēt kodola muskulatūru visā vingrinājuma laikā, lai saglabātu līdzsvaru un aizsargātu jostasvietu.

Modifikācijas un variācijas

Šeit ir dažas iespējas, kā pielāgot side split atbilstoši jūsu treniņu līmenim:

  • Sākumpunktiem: Veiciet vingrinājumu uz paklāja bez kustīgas virsmas, lai trenētu līdzsvaru un elastību pirms izmēģināšanas uz reformatoru mašīnas.
  • Pieredzējušiem: Pievienojiet "side squat" side split vingrinājumam, lai palielinātu intensitāti un stiprinātu sēžamvietas muskuļus.

Repetīciju un komplektu skaits

Veiciet 8-10 repetīcijas katrā pusē un atkārtojiet 2-3 komplektus, atkarībā no jūsu elastības un spēka. Koncentrējieties uz labu tehniku un dziļu stiepšanos maksimālai efektivitātei.

Darbības tehnika

Ieelpojiet, kad sagatavojat kustību, un izelpojiet, kamēr stiepjiet kāju uz sāniem. Tas palīdzēs jums saglabāt kodolu stabilu un ķermeni līdzsvarotu visa vingrinājuma laikā.

Tilbake til bloggen