Sēdoša taureņa izstiepšanās ar noliekšanos

Šodien mēs koncentrēsimies uz Sēdošo taureņu stiepšanu ar noliecienu, lielisku stiepšanu, kas palīdz atslābināt iekšējās augšstilbu Muskuļus, gurnus un jostasvietu. Šī stiepšana uzlabo gurnu elastību un var palīdzēt samazināt spriedzi pēc garām sēdēšanas stundām vai intensīvas kāju treniņa. Pievienojot noliecienu uz priekšu, stiepšana tiek intensificēta un ietekmē arī jostasvietu un hamstrings.

Jāni tehnika un izpilde

Šeit ir, kā pareizi izpildīt Sēdošo taureņu stiepšanu ar noliecienu:

  1. Starta pozīcija: Sēdiet uz grīdas ar saliektām kājām un kopā saliktām pēdām. Turiet pēdas abās rokās, kamēr sēžat taisni.
  2. Turiet muguru taisni: Pārliecinieties, ka mugura ir taisna un pleci atslābināti. Vieglā veidā sasprindziniet vēderu, lai saglabātu labu stāju.
  3. Noliecieties uz priekšu: Lēnām noliecieties uz priekšu no gurniem un mēģiniet tuvot krūtis pie pēdām, kamēr turat pēdas vai potītes.
  4. Turiet stiepšanu: Kad jūtat stiepšanu iekšējos augšstilbos, gurnos un jostasvietā, turiet pozīciju 20-30 sekundes. Elpojiet dziļi un atpūtiet muskuļus.

Biežākās kļūdas

Šeit ir dažas biežas kļūdas, kuras vajadzētu izvairīties:

  • Rūpīgi noregulēta mugura: Turiet muguru taisni, kad noliecieties uz priekšu. Muguras saliekšana samazina stiepšanas efektu un var izraisīt sliktu stāju.
  • Neizdariet pārmērīgu spiedienu: Neuzspiediet ķermeni pārāk tālu uz priekšu. Stiepšanai jābūt komfortablai, nevis sāpīgai.
  • Vilkt pie pēdām: Ir pieņemami turēt pēdas, taču izvairieties no to vilkšanas, lai tiktu tālāk uz priekšu. Kustībai jānotiek no gurniem, nevis no augšas ķermeņa.

Modifikācijas un varianti

Šo stiepšanu var pielāgot vairākos veidos:

  • Jaunajiem: Ja jūs grūti varat noliekties tālu uz priekšu, sēdiet uz spilvena vai jogas bloka, lai paceltu gurnus. Tas padara stiepšanu maigāku jostasvietai.
  • Gan dziļākai stiepšanai: Lai iegūtu intensīvāku stiepšanu, varat izmantot elkoni, lai maigi nospiestu ceļus uz grīdas, kad noliecaties uz priekšu.
  • Dinamiskā variācija: Tā vietā, lai turētu stiepšanu statisku, varat maigi iesist ceļus augšup un lejup, pirms pievienojat noliecienu.

Atkārtojumu un komplektu skaits

Lai palielinātu elastību un atslābināšanu, turiet Sēdošo taureņu stiepšanu ar noliecienu 20-30 sekundes un atkārtojiet 2-3 reizes. Lai iegūtu labākus rezultātus, šo stiepšanu var veikt katru dienu vai treniņa beigās.

Elpošanas padomi

Elpojiet dziļi, kamēr sēžat taisni, un mierīgi izelpojiet, kad noliecaties uz priekšu. Koncentrējieties uz muskuļu atslābināšanu katras izelpas laikā.

Tilbake til bloggen