Sēdošs Četru Figūru Stiepšanās

Šodien mēs aplūkosim Seated Figure Four Stretch, lielisku vingrinājumu, lai izstieptu un atbrīvotu gurnus, sēžas muskuļus un jostasvietu. Šis vingrinājums ir ideāls cilvēkiem, kuri daudz sēž dienas laikā vai piedzīvo spriedzi jostasvietā. Veicot šo izstiepšanos regulāri, jūs varat uzlabot gurnu mobilitāti un mazināt sāpes.

Pareiza izpilde un tehnika

Izpildiet šos soļus, lai pareizi veiktu Seated Figure Four Stretch:

  1. Sēdiet uz krēsla ar kājām, kas atbalsta grīdu.
  2. Paceliet vienu kāju un novietojiet potīti pār pretējo ceļu, veidojot "4"-formas figūru ar kāju.
  3. Turiet muguru taisnu un maigi nospiediet uz paceltā ceļa, lai pastiprinātu izstiepšanos.
  4. Mazliet noliecieties uz priekšu, ja vēlaties dziļāku izstiepšanos, bet pārliecinieties, ka mugura paliek neitrālā stāvoklī.
  5. Elpojiet dziļi un turiet šo pozīciju 20-30 sekundes, pirms pāriet uz otru kāju.

Izplatītas kļūdas

Šeit ir dažas izplatītas kļūdas, kuras daudzi pieļauj, veicot Seated Figure Four Stretch, un kā tās novērst:

  • Mugura ir saliekta: Izvairieties no muguras noapaļošanas, noliecoties uz priekšu. Turiet muguru taisnu, lai aizsargātu jostasvietu.
  • Nospiediet uz ceļa: Neizmantojiet pārāk daudz spēka uz ceļa. Ļaujiet gurnam izstiepties dabiski, izmantojot gravitāciju.
  • Aizmirsta elpošana: Pārliecinieties, ka elpojat dziļi un mierīgi visā izstiepšanās laikā, lai palīdzētu ķermenim atslābināties.

Modifikācijas un variācijas

Šo vingrinājumu var pielāgot dažādiem līmeņiem:

  • Beginner variant: Ja ir grūti novietot potīti pār ceļu, jūs varat novietot potīti zemāk, tuvāk stilbam, vai vienkārši viegli sakrustot kājas.
  • Advanced variant: Lai iegūtu dziļāku izstiepšanos, jūs varat noliekties tālāk uz priekšu no gurniem, kamēr mugura paliek taisna. Tas nodrošinās spēcīgāku izstiepšanos sēžas muskuļos.

Atkārtojumi un komplekti

Turiet Seated Figure Four Stretch 20-30 sekundes katrā pusē. Atkārtojiet vingrinājumu 2-3 reizes katrā pusē, lai sasniegtu maksimālu efektu. Jūs varat veikt šo vingrinājumu katru dienu, īpaši ja daudz sēžat dienas laikā.

Elpošanas tehnika

Elpojiet dziļi un vienmērīgi, veicot izstiepšanos. Ieelpojiet dziļi, pirms ieejat pozīcijā, un lēni izelpojiet, kad izstiepjat, lai palīdzētu muskuļiem atslābināties un izstiepties efektīvāk.

Tilbake til bloggen