Sienas pastaiga

Sienu gājiens ir prasīga vingrinājums, kas veido augšējo ķermeņa spēku, īpaši plecos, kodola muskulatūrā un rokās. Šis vingrinājums uzlabo stabilitāti un līdzsvaru, vienlaikus sagatavojot ķermeni sarežģītākiem vingrinājumiem, kā piemēram, rokas stāvam. Sienu gājiens ir izcils veids, kā izaicināt ķermeņa kontroli un uzlabot plecu locītavu elastību.

Pareiza forma un tehnika

Šādi veic sienu gājienus ar pareizu tehniku:

  1. Uzsāciet plankas pozīcijā ar kājām pret sienu un rokām novietotām tieši zem pleciem.
  2. Sāciet pārvietot kājas uz augšu pa sienu, vienlaikus virzot rokas atpakaļ pret sienu. Turiet ķermeni taisnā līnijā un aktīvu kodolu.
  3. Turpiniet iet uz augšu, līdz esat rokās stāvam pozīcijā ar vēderu pret sienu.
  4. Turiet pozīciju dažas sekundes, pirms kontrolēti atgriežaties atpakaļ, pārvietojot kājas uz leju un rokas uz priekšu atpakaļ uz sākuma pozīciju.

Rūpējieties par to, lai kodols būtu aktivizēts un mugura taisna, lai aizsargātu jostasvietu kustības laikā.

Izplatītas kļūdas

Šeit ir dažas izplatītas kļūdas, kuras vajadzētu izvairīties, veicot sienu gājienus:

  • Svārstīgas gurni: Turiet kodolu stingri, lai izvairītos no pārāk lielas gurnu rotācijas, kāpnējot.
  • Pārāk ātra nolaišanās: Izvairieties no pārāk ātras nolaišanās no sienas, jo tas var izraisīt kontroli un traumu risku.
  • Nekorekta roku novietošana: Pārliecinieties, ka rokas ir novietotas tieši zem pleciem, lai nodrošinātu labu atbalstu kustības laikā.

Modifikācijas un variācijas

Pielāgojiet vingrinājumu pēc sava līmeņa:

  • Sāknēji: Sāciet ar to, ka uz sienas kāpjat tikai dažus soļus, līdz uzbūvējat pietiekami daudz spēka, lai uzkāptu pilnībā.
  • Uzlabotiem: Pievienojiet piegājienu starp katru reizi, kad nolaižaties no sienas, lai palielinātu grūtības pakāpi.

Repetīciju un komplektu skaits

Veiciet 3-5 repetīcijas ar 2-3 komplektiem, atkarībā no jūsu spēka līmeņa. Pakāpeniski palieliniet repetīciju skaitu, kamēr kļūstat stiprāks.

Elpošanas tehnika

Ieelpojiet, kad kāpjiet uz sienas, un izelpojiet kontrolēti, kad nolaižaties atpakaļ. Tas palīdz saglabāt kontroli un stabilitāti kodolā visā kustībā.

Tilbake til bloggen