Slēpošanas lēcieni

Snovlaikšana ir pliometriska vingrošana, kas uzlabo līdzsvaru, spēku un izturību. Šī vingrojuma laikā tiek izaicinātas kāju muskuļu grupas, īpaši sēžas muskulatūra, kvadricepsi, hamstringi un teļi, vienlaikus trenējot kodolu un palīdzot palielināt eksplozivitāti un stabilitāti. Tā ir populāra HIIT treniņu daļa vai kā iesildīšanās sportistiem, kuri vēlas uzlabot savu sānu ātrumu un koordināciju.

Pareiza forma un tehnika

Šeit ir norādījumi, kā veikt snovlaikšanu ar pareizu tehniku:

  1. Stāviet ar kājām kopā un nedaudz salieciet ceļus, aktivizējot kodolu.
  2. Eksplozīvi lēkājiet pa labi, nosēdieties uz labās kājas, un atbalstiet kreiso kāju aiz sevis. Viegli salieciet ceļus, lai mīkstinātu nolaišanos.
  3. Pēc tam lēkājiet pa kreisi un atkārtojiet kustību, nosēžoties uz kreisās kājas un atbalstot labo kāju aiz sevis.
  4. Turpiniet mijiedarbot lēkšanu no vienas puses uz otru vienmērīgā tempā.

Turiet ķermeni zemu un stabilu visa vingrojuma laikā, lai izvairītos no traumām un maksimāli aktivizētu muskuļus.

Izplatītas kļūdas

Izvairieties no šīm izplatītajām kļūdām, veicot snovlaikšanu:

  • Pārāk stīvas nolaišanās: Pārliecinieties, ka ceļi ir viegli saliekti, kad jūs nosēžaties, lai absorbētu triecienu un izvairītos no slodzes locītavām.
  • Pārmērīga rotācija: Turiet gurnus stabilus un izvairieties no pārmērīgas ķermeņa augšdaļas rotācijas lēciena laikā.
  • Pārāk mazas kustības: Koncentrējieties uz eksplozīvām un lielām lēcienām, lai izaicinātu muskuļus un paaugstinātu sirdsdarbības ātrumu.

Modifikācijas un variācijas

Pielāgojiet vingrojumu atbilstoši savam līmenim:

  • Sākumā: Veiciet lēcienus ar zemāku intensitāti vai aizvietojiet lēcienus ar laterālām kustībām, lai pakāpeniski attīstītu spēku.
  • Uzlabotiem: Pievienojiet svarus ap potītēm, lai palielinātu pretestību, vai veiciet vingrojumu uz nestabilas virsmas, lai radītu papildu izaicinājumu.

Piedzīvojumi un kārtas

Veiciet 3 sērijas ar 30 sekundēm katrā pusē vai 10-12 lēcieniem katrā pusē, atkarībā no jūsu treniņa līmeņa. Pakāpeniski palieliniet intensitāti, lecot tālāk vai ātrāk.

Elpošanas tehnika

Ieelpojiet, gatavojoties lekt, un izelpojiet, kad lecat uz sāniem. Tas palīdzēs saglabāt stabilitāti un kontroli visa vingrojuma laikā.

Tilbake til bloggen