Slīpā hanteles spiešana

Incline Dumbbell Press ir lieliska vingrinājums, lai stiprinātu augšējo krūšu daļu, plecus un triceps. Slīpā pozīcija pievērš papildu uzmanību augšējai krūšu muskulatūrai, sniedzot jums izteiksmīgāku augumu.

Pareiza Izpilde un Tehnika

Lai pareizi izpildītu incline dumbbell press, sekojiet šiem soļiem:

  1. Izveidojiet solu ar 30-45 grādu leņķi. Turiet katrā rokā svaru ar pārklājuma satvēri, un guļieties uz sola ar kājām pieliktām pie grīdas.
  2. Turiet hanteles taisni virs krūtīm ar izstieptām rokām. Ievelciet gaisu un kontrolēti nolaidiet hanteles uz krūtīm, līdz elkoņi ir 90 grādu leņķī.
  3. Izpūšiet gaisu, kad piespiežat hanteles atpakaļ sākuma pozīcijā, un pārliecinieties, ka krūtis ir aktivizētas visas kustības laikā.

Izplatītas Kļūdas

Izvairieties no šīm izplatītām kļūdām, lai gūtu vislielāko labumu no vingrinājuma:

  • Elkoņu aizvēršana: Izvairieties no pilnīgas elkoņu aizvēršanas kustības augšgalā, lai aizsargātu locītavas.
  • Pārāk ātra nolaišana: Nolaidiet hanteles kontrolēti, lai maksimizētu muskuļu aktivizāciju.
  • Nekorekta sola leņķis: Turiet soli 30-45 grādu leņķī, lai trāpītu pareizajai muskuļu grupai. Augstāks leņķis var radīt pārāk lielu spiedienu uz pleciem.

Video: Incline Dumbbell Press demonstrēšana sieviešu sportista

Alternatīvā tehnika Incline Dumbbell Press

Modifikācijas un Variācijas

Sākumam varat izmantot vieglākus svarus un koncentrēties uz tehniku. Pieredzējušāki sportisti var mēģināt mainīt satvēri vai izmantot augstāku sola leņķi, lai aktivizētu dažādas krūšu un plecu daļas.

Atkārtojumi un Komplekti

Centieties veikt 3-4 komplektus ar 8-12 atkārtojumiem. Pakāpeniski palieliniet svaru, kad kļūstat spēcīgāki, lai stimulētu muskuļu augšanu.

Pūšanas Tehnika

Ievelciet gaisu, kad nolaidiet hanteles, un izpūšiet, kad piespiežat tās atpakaļ. Tas palīdz stabilizēt centru un nodrošina labāku spēku iegūšanu pacelšanā.

Tilbake til bloggen