Ātruma slidotāji

Ātruma slidotāji ir dinamiska kardio vingrinājums, kas uzlabo spēku, līdzsvaru un koordināciju. Vingrinājums galvenokārt izaicina gūžas, augšstilbu un apakšstilbu muskuļus, vienlaikus veicinot sānu kustības, kas ir svarīgas sportistiem. Ātruma slidotāji arī veido eksplozīvu spēku un palīdz palielināt sirdsdarbības ātrumu.

Pareiza forma un tehnika

Kā pareizi izpildīt Ātruma slidotājus:

  1. Sākuma pozīcija: Stāviet ar kājām gurnu platumā, ceļi viegli saliekti un ķermenis viegli noliecies uz priekšu.
  2. Kustība: Leciet sāniski uz labo pusi, nolaidieties uz labās kājas un šķērsojiet kreiso kāju aiz muguras, neaiztiecot zemi. Atkārtojiet kustību uz kreiso pusi.
  3. Līdzsvars: Izmantojiet rokas, lai saglabātu līdzsvaru, un saglabājiet vienmērīgu, kontrolētu ritmu, lēkājot no vienas puses uz otru.
  4. Elpošana: Elpojiet vienmērīgi un uzturiet augstu tempu maksimālai kaloriju dedzināšanai un muskuļu aktivizēšanai.

Biežākās kļūdas

Lai izvairītos no traumām un maksimāli izmantotu Ātruma slidotājus, izvairieties no šīm biežajām kļūdām:

  • Slikts līdzsvars: Pārliecinieties, ka kontrolējat katru lēcienu, pirms maināt pusi, lai izvairītos no līdzsvara zuduma.
  • Īsi lēcieni: Koncentrējieties uz lielāku, kontrolētāku lēcienu veikšanu, lai labāk nostiprinātu spēku un muskuļu aktivizāciju.
  • Nepareiza ķermeņa poza: Saglabājiet ķermeņa augšdaļu taisnu un izvairieties no pārāk lielas priekšējas lieces.

Modifikācijas un varianti

Lūk, kā pielāgot Ātruma slidotājus jūsu līmenim:

  • Sākuma līmenis: Veiciet kustību lēni un nolaidiet aizmugurējo kāju uz zemes, lai palielinātu stabilitāti.
  • Augstāks līmenis: Palieliniet ātrumu un veiciet lielākus lēcienus, lai palielinātu intensitāti. Izmantojiet pretestības lenti ap augšstilbiem, lai iegūtu papildu izaicinājumu.

Repetīciju un sēriju skaits

Cilvēks mērķē uz 3 sērijām 30-60 sekundes ar īsiem pārtraukumiem starp sērijām. Tas padara vingrinājumu par lielisku daļu no augstas intensitātes intervāla treniņa (HIIT) vai kā kardio vingrinājumu, kas nostiprina kājas un uzlabo izturību.

Tilbake til bloggen