Tricepsa atspiešanās uz krēsla

Triceps dips uz krēsla ir vienkārša, bet ļoti efektīva vingrojuma forma, lai stiprinātu tricepsus, plecus un krūtis. Vingrinājums izmanto ķermeņa svaru, lai izolētu tricepsus, tajā pašā laikā prasot minimālu aprīkojumu, kas padara to perfektu mājas treniņiem. Viss, kas jums nepieciešams, ir stabils krēsls vai sola.

Pareiza forma un tehnika

Šeit ir, kā pareizi veikt triceps dips uz krēsla:

  1. Novietojiet rokas uz stabila krēsla malas, pirksti vērsti uz priekšu, un novietojiet kājas sev priekšā ar kājām izstieptām.
  2. Turiet gurnus tuvu krēslam un pazeminiet ķermeni, saliekot elkoņus līdz augšdelmi ir paralēli grīdai.
  3. Spiediet sevi atpakaļ augšup, iztaisnojot elkoņus, un atkārtojiet kustību.
  4. Turiet skatienu uz priekšu un kodolu saspringtu, lai uzturētu labu līdzsvaru un tehniku visā kustībā.

Uzmanieties, lai neizmantotu kājas, lai palīdzētu kustībā – koncentrējieties uz tricepsiem.

Izplatītas kļūdas

Izvairieties no šīm izplatītajām kļūdām, veicot triceps dips uz krēsla:

  • Pārslogoti pleci: Pārliecinieties, ka pleci nepaceļas pret ausīm. Turiet plecus lejā un salieciet tikai elkoņus, lai pareizi aktivizētu tricepsus.
  • Slīpa mugurkaula: Turiet muguru taisni un izvairieties no ķermeņa pārāk lielas noliekšanas uz priekšu, jo tas var samazināt tricepsu aktivāciju un pārslogot plecus.
  • Kāju pārāk liela atbalsta izmantošana: Ja jūsu kājas pārāk daudz palīdz kustībā, tricepsi tiks mazāk aktivizēti. Labākajiem rezultātiem izmantojiet rokas, lai paceltu ķermeni.

Modifikācijas un variācijas

Šeit ir dažas iespējas, kā pielāgot triceps dips atbilstoši jūsu līmenim:

  • Sākotājiem: Salieciet ceļgals, lai samazinātu attālumu starp kājām un krēslu. Tas samazina slodzi uz rokām un padara vingrinājumu vieglāku.
  • Uzlabotajiem: Novietojiet kājas uz cita krēsla vai sola, lai palielinātu pretestību. Jūs varat arī pievienot svaru plati uz gurniem, lai padarītu vingrinājumu izaicinošāku.

Atkārtojumu un komplektu skaits

Veiciet 10-15 atkārtojumu 3 komplektos, ar īsu pārtraukumu starp komplektiem. Pakāpeniski palieliniet atkārtojumu un komplektu skaitu, kad kļūstat spēcīgāki.

Elpošanas tehnika

Ieelpojiet, kad pazemināt ķermeni, un izelpojiet, kad spiedat sevi atpakaļ augšup. Tas palīdzēs jums uzturēt kontroli un saglabāt pareizu formu visā kustībā.

Tilbake til bloggen