Uguns Baļķa Pozīcija

Uguns žurnāla pozīcija, pazīstama arī kā Agnistambhasana vai "Dubultā baloža pozīcija", ir dziļa gūžu atvērēja, kas stiepj sēžamvietas muskuļus un augšstilbus. Tā palīdz atbrīvoties no sasprindzinājuma gurnos un uzlabo iegurņa elastību. Šī pozīcija ir arī izdevīga, lai stimulētu gremošanu un līdzsvarotu prātu.

Pareiza tehnika

Tāpat kā tu veic Uguns žurnāla pozīciju:

  1. Sāc sēdus pozīcijā ar kājām izstieptām priekšā.
  2. Saloci labo ceļgalu un novieto labo kāju paralēli paklājam.
  3. Saloci kreiso ceļgalu un novieto kreiso kāju pāri labajai, tā lai kreisā potīte balstītos uz labā ceļa un kreisais ceļgalis būtu virs labās potītes. Abiem apakšstilbiem jābūt sakrautam kā "malkai".
  4. Turpini taisnu muguru un dziļi elpu. Ja tas jūtas ērti, vari noliekties uz priekšu, lai padziļinātu stiepšanos gurnos.
  5. Turpini pozīcijā 5-10 elpas pirms pāreji uz otru pusi.

Biežākās kļūdas

  • Saspringti gurni vai ceļgali: Ja ceļgali nenokļūst līdz zemei, novieto paklāju vai bloku zem tiem, lai sniegtu atbalstu.
  • Sabrukšana jostasvietā: Turpini mugurkaulu garu un izvairies no iegrimšanas augšējā ķermeņa daļā.
  • Par tuvu kāju novietojums: Ja potītes jūtas saspringtas, noliec kājas nedaudz tālāk no ķermeņa, lai samazinātu slodzi.

Modifikācijas un varianti

Ja Tev nepieciešama vieglāka variante vai vēlies padziļināt pozīciju, vari izmēģināt šīs modifikācijas:

  • Atbalsts zem ceļgaliem: Izmanto jogas blokus vai sarullētus paklājus zem ceļgaliem, lai samazinātu spriedzi gurnos un aizsargātu ceļgalus.
  • Noliecies uz priekšu: Lai iegūtu dziļāku gūžu atvēršanu, noliecies uz priekšu no gurniem ar garu muguru un novieto rokas priekšā.

Video demonstrējumi

1. Joga Uguns žurnāla pozīcija gūžu atvēršanai (Sievietēm)

Šeit instructors rāda, kā veikt Uguns žurnāla pozīciju, koncentrējoties uz gūžu atvēršanu un kāju dziļu stiepšanu.

2. Kā apgūt Uguns žurnāla pozīciju

Detālīzēts Uguns žurnāla pozīcijas apraksts ar tehnikas un variantu skaidrojumu.

Atkārtojumu un komplektu skaits

Turpini Uguns žurnāla pozīciju 5-10 elpās katrā pusē. Atkārto 2-3 reizes, ja vēlēsi, vai izmanto pozīciju kā noslēguma praksi, lai stieptu gurnus.

Elpošanas tehnika

Dziļi elpo, kamēr turpini garu muguru. Ar katru izelpu mēģini atslābināt gurnus un ļauj ceļgaliem nokrist pret grīdu bez piespiešanas.

Tilbake til bloggen