Uz augšu vērstais suns

Uz augšu vērsta suns, vai Urdhva Mukha Svanasana, ir enerģijas snodoša joga pozīcija, kas atver krūtis, izstiepj ķermeņa priekšpusi un stiprina muguru, rokas un plecus. Tā ir svarīga daļa no daudziem Vinyasa secībām, kas bieži plūst cauri Chaturanga uz Uz leju vērstu suni, un palīdz mazināt ilgstošas sēdēšanas ietekmi.

Pareizā tehnika

Šeit ir veids, kā izpildīt Uz augšu vērsto suni:

  1. Sāciet, guļot uz vēdera, ar kājām izstieptām aiz jums un pēdu augšdaļu uz grīdas.
  2. Ievietojiet rokas zem pleciem un labi nospiediet rokas grīdā.
  3. Ar ieelpu paceliet krūtis un augumu, izstiepjot rokas. Paceliet augšstilbus un ceļgaliem no grīdas, un ievietojiet svaru uz pēdu augšdaļas un plaukstām.
  4. Velciet plecu lāpstiņas uz leju un prom no ausīm, un skatieties taisni uz priekšu vai uz griestiem, ja kakls jūtas ērti.
  5. Noturiet pozīciju 5-10 elpas, pirms pāriet uz nākamo pozīciju vai atgriežaties pie Uz leju vērsta suņa.

Izplatītas kļūdas

  • Pārmērīga izstiepšana jostasvietā: Izvairieties no pārmērīgas spiešanas jostasvietā. Izmantojiet vēdera muskuļus, lai stabilizētu muguru un vienmērīgi sadalītu pacelšanu caur ķermeni.
  • Pleci uz ausīm: Turiet plecus uz leju un atpakaļ, lai izvairītos no pārslodzes kaklā.
  • Pārāk augstu pacelts galva: Neizstiepiet kaklu pārmērīgi. Skatieties uz priekšu vai nedaudz uz augšu, neatstājot diskomfortu kaklā.

Modifikācijas un variācijas

Ja saskaraties ar izaicinājumiem elastībā vai spēkā, izmēģiniet šīs modifikācijas:

  • Kombinācija ar Kobra Pozu: Ja Uz augšu vērtais suns šķiet pārāk izaicinošs, varat izmēģināt Kobra Pozu, kur kājas un gurni paliek uz grīdas, samazinot slodzi uz jostasvietu.
  • Izmantojiet blokķe aplikatorus zem rokām: Piedāvājot papildu atbalstu, varat novietot joga blokķe aplikatorus zem rokām, lai vieglāk paceltu augumu.

Video demonstrācijas

1. Kā apgūt Uz augšu vērsto suni (Sievietes)

Vienkārša, soli pa solim ceļvedis, kā apgūt Uz augšu vērsto suni ar pareizo tehniku.

2. Uz augšu vērtais suns iesācējiem (Sievietes)

Šis ir noderīgs video, kurā tiek skaidrots, kā iesācēji var atrast pareizo regulējumu Uz augšu vērstajā sunī.

Atkārtojumu un komplektu skaits

Noturiet Uz augšu vērsto suni 5-10 elpas, un izpildiet pozīciju kā daļu no savas plūsmas secības vai kā patstāvīgu vingrinājumu, lai izstieptu muguru un atvērtu krūtis. Atkārtojiet 2-3 reizes, ja nepieciešams.

Elpošanas tehnika

Ieelpojiet, kad paceliet krūtis uz augšu, un izelpojiet, kad padziļināt izstiepšanu, pievelkot plecu lāpstiņas kopā. Turiet elpu vienmērīgu un kontrolētu, lai uzturētu līdzsvaru un stabilitāti.

Tilbake til bloggen