Vienpusēji sānu lēcieni

Single-Leg Lateral Hops ir pliometrisks vingrinājums, kas veido eksplozivitāti, līdzsvaru un spēku ķermeņa apakšdaļā. Vingrinājums īpaši koncentrējas uz sēžas muskuļiem, kvadracipšiem un ikriem, vienlaikus uzlabojot sānu kustības, kas ir svarīgas sportistiem, kas nodarbojas ar sporta veidiem, kuri prasa ātras kustības.

Pareiza Forma un Tehnika

Lūk, kā pareizi izpildīt Single-Leg Lateral Hops:

  1. Sākuma pozīcija: Stāviet uz vienas kājas ar nedaudz saliektiem ceļiem un aktivizētu ķermeņa kodolu, lai nodrošinātu līdzsvaru.
  2. Lēciens: Leciet sāniski pa labi, nolaidieties uz labās kājas un nekavējoties leciet atpakaļ uz kreiso kāju. Saglabājiet ķermeni taisnu un izvairieties no kritiena uz priekšu.
  3. Kontrole: Nodrošiniet kontrolētu kustību un saglabājiet līdzsvaru visa vingrinājuma laikā.
  4. Elpa: Elpojiet vienmērīgi un kontrolējiet elpu, lai uzturētu intensitāti.

Biežākās Kļūdas

Izvairieties no šīm biežākajām kļūdām, lai nodrošinātu pareizu tehniku:

  • Līdzsvara trūkums: Nodrošiniet stabilu nolaišanos pirms atkal lēkšanas, lai izvairītos no traumām un nodrošinātu labu tehniku.
  • Pārāk ātri lēcieni: Sāciet ar mērenu tempu, lai nodrošinātu kustību kontroli.
  • Slikta kodola stabilizācija: Saglabājiet kodolu stingru, lai izvairītos no vēziena vai līdzsvara zaudēšanas.

Modifikācijas un Varianti

Pielāgojiet Single-Leg Lateral Hops intensitāti ar šīm variācijām:

  • Iesācēju līmenis: Sāciet ar maziem lēcieniem un koncentrējieties uz līdzsvaru, pirms palielinat attālumu starp lēcieniem.
  • Avansētais līmenis: Palieliniet lēcienu attālumu vai izmantojiet pretestības joslu ap potītēm, lai pievienotu papildu izaicinājumu.

Atkārtojumi un Komplekti

Mērķis ir 3 komplekti pa 12-15 atkārtojumiem katrā pusē. Vingrinājums lieliski iekļaujas HIIT treniņā vai kopējā ķermeņa apakšdaļas spēka treniņā.

Tilbake til bloggen