Karotājs II

Karavīra II pozīcija, pazīstama arī kā Virabhadrasana II, ir spēcīga jogas poza, kas stiprina kājas, atver gurnus un palielina fokusu. Šī poza galvenokārt attiecas uz kājām, rokām un kodolu, veidojot izturību un līdzsvaru, vienlaikus stiepjot krūtis un plecus. Tā ir pamata poza daudzās jogas secībās.

Pareizā tehnika

Izpildiet šos soļus, lai praktizētu Karavīra II ar pareizu pielāgošanu:

  1. Sāciet kalnu pozīcijā (Tadasana) un spertu soli atpakaļ ar vienu kāju, lai izveidotu plašu pozīciju.
  2. Vērsiet aizmugurējo kāju nedaudz uz āru (apmēram 45 grādi) un turiet priekšējo kāju vērstu uz priekšu, lai papēži būtu uz viena līnijas.
  3. Salokiet priekšējo ceļu, lai tas būtu tieši virs potītes, veidojot 90 grādu leņķi. Turiet aizmugurējo kāju spēcīgu un taisnu.
  4. Paceliet rokas paralēli zemei, ar plaukstām vērstām uz leju, un izstiepiet tās no ķermeņa.
  5. Skatieties pāri priekšējai rokai un noturiet pozīciju 30 sekundes līdz 1 minūtei, kamēr dziļi elpojat.

Izplatītās kļūdas

Šeit ir dažas izplatītas kļūdas, kuras jums vajadzētu izvairīties, veicot Karavīra II:

  • Nekorekta ceļa pozīcija: Pārliecinieties, ka priekšējais ceļš ir taisni virs potītes, lai izvairītos no slodzes uz ceļa locītavu.
  • Noliecieties uz priekšu: Turiet augšējo ķermeni taisni un saskaņojumā ar gurniem, lai izvairītos no nevajadzīgas slodzes uz jostasvietu.
  • Kājas nolaistās: Turiet rokas izstieptas un paralēli grīdai, un izvairieties no plecu nolaišanas vai elkoņu saliekšanas.

Pielāgojumi un variācijas

Šeit ir daži pielāgojumi iesācējiem un progresīvas variācijas Karavīra II pozai:

  • Iesācēju pielāgojums: Samaziniet attālumu starp kājām, ja jums ir grūtības ar līdzsvaru vai dziļo saliekumu priekšējā ceļā.
  • Progresīva variācija: Lai izaicinātu savu līdzsvaru un vēl vairāk stiprinātu kājas, paceliet priekšējās kājas papēdi no grīdas, kamēr turat pozīciju.

Atkārtojumu un sēriju skaits

Karavīra II parasti notur noteiktu laika periodu, nevis atkārtojumus. Mērķi turēt pozīciju 30 sekundes līdz 1 minūtei katrā pusē. Atkārtojiet 2-3 kārtas un palieliniet laiku, kamēr veidojat spēku.

Elpošanas tehnika

Pareiza elpošana ir ļoti svarīga, lai uzturētu stabilitāti un fokusu Karavīra II:

  • Ieelpojiet dziļi, kad ieejat pozīcijā, izstiepjot rokas un stabilizējot kājas.
  • Izelpojiet, kad saliekat priekšējo ceļu un atrodat mieru pozīcijā.
  • Uzturiet dziļu, vienmērīgu elpošanu visā pozīcijā, izmantojot katru ieelpu, lai pagarinātu, un katru izelpu, lai dziļāk ieietu pozīcijā.
Tilbake til bloggen