Vaske hvite sko

Kā iztīrīt apavus?

Kā mazgāt sporta apavus ir kaut kas, par ko daudzi varbūt nedomā kā par nepieciešamu uzdevumu, jo bieži vien viņi lieto tos pašus apavus atkārtoti. Var arī būt tā, ka cilvēki domā, ka apavi ir uzskatāmi par līdzvērtīgi apģērbam, un ka viņi noteikti var vienkārši iemest apavus iekšā veļas mašīnā, lai tos atkal attīrītu. Tomēr bieži vien šādā veidā var sabojāt delikātos materiālus, kas izmantoti apavu sastādīšanā, un vissliktākajā gadījumā pilnībā deformēt apavus. Tādēļ, ja tu tiešām plāno mazgāt apavus veļas mašīnā, dari to uzmanīgi un tur viņus tālāk no žāvētāja. Ievieto apavus spilvendrānā, izmanto aukstu ūdeni, ļoti maz mazgāšanas līdzekļa, ja mazgā pilnīgi baltos apavus - izmanto balinātāju, un ar zemu vai bez centrifūgēšanas, un ļauj tiem gaisā izžūt. Atkal, neizmanto žāvētāju! Turpināsim ar to, kā tu vari mazgāt tos ar roku, lai izvairītos no savu iecienītāko pāru bojāšanas.

Izvairies no netīriem apaviem ar šo triku

Viens no labākajiem padomiem baltajiem apaviem ir profilakse. Ja vēlies saglabāt savus jaunākos sporta apavus tīrus un baltus visilgāk, ko tu vispirms vajadzētu darīt, ir impregnēt apavus pirms to lietošanas. Tas samazinās netīrumu pieķeršanos pie apaviem, un jebkuras traipus būs vieglāk iztīrīt. Ja bojājumi jau ir notikuši, mums ir vairāki efektīvi padomi, kas iznīcina pat vissliktākos traipus.

Vispārīgi padomi

Šeit ir daži vispārīgi padomi, lai saglabātu apavu izskatu un kvalitāti, pirms mēs pārejam pie praktiskiem padomiem, kā mazgāt tos. Tie ir ļoti vienkārši un ātri var kļūt par jauku mazu rutīnu, kad tu atgriezies mājās. Ir vislabāk parūpēties par šiem soļiem pēc iespējas agrāk, lai novērstu, ka tas turpmāk kļūst ļoti grūti tos attīrīt.

1. solis - Nomazgā redzamus netīrumus. Novērtē laiku, kas tev ir to izdarīt, un izmanto tīru dvieli, lietotu zobu birsti, kuru tu esi apsvēris izmest, vai, ja tev tiešām trūkst laika; savas rokas.

Tāpat kā ar saviem zobiņiem, ir svarīgi noņemt netīrumus no apaviem, lai viss nepasliktinātos - tas ietaupīs tev nākotnes problēmas un galvassāpes.

2. solis - Nākamais, ko tu vari darīt, ir noņemt atlikušos netīrumus, kas nākuši no pastaigas ārā; neatkarīgi no tā, vai tu vienkārši devies pastaigā uz veikalu, kur ceļš ir tīrs - tu būsi pārsteigts, cik daudz var pieķerties apavu apakšā.

Noskalo apavus ar slapju dvieli vai koncentrētu ūdens strūklu; piemēram, zem izlietnes vai dušas galvas, ja esi pietiekami uzmanīgs. Tas ir īpaši noderīgi, ja esi bijis skriešanas ceļojumā pa mežu, kur ir mitrs un dubļains.

3. solis - Visbeidzot, notīri lielos un redzamos traipus. Ja tu esi spēris uz lieliem traipiem uz apaviem un tas ir noticis nesen; visticamāk, ka to varēs noņemt, ja tu pietiekami ātri uzklāsi ziepes un ūdens maisījumu uz traipa.

Kādi produkti ir piemēroti šim mērķim, ir atkarīgs no apaviem, un mēs vēlāk detalizētāk aplūkosim, kā var iznīcināt grūti notīrāmus traipus un zīmes.

Visi citi vispārīgie padomi palīdzēs, bet ir svarīgi būt uzmanīgam ar dažādiem materiāliem, no kuriem izgatavoti apavi, un tas prasa nedaudz vairāk uzmanības, ja tev ir jānotīra tos papildus. Turpināsim ar to, kā mazgāt tamborētus, mežģīņu, auduma, ādas, sintētiskās ādas un zīda apavus.

Tamborētie un mežģīņu apavi

Pazīstami arī kā knit, vai tamborēti apavi, ko var raksturot kā elpojošus ar mežģīņu līdzīgu izskatu. Viens no tādiem lieliem trendiem pēdējā laikā ir lietot tamborētus sporta apavus, bet problēma ir tā, ka tie ir arī viegli piesārņojami. Pretēji citiem materiāliem, kas sastopami apavos, tamborētie materiāli ir ļoti poraini pēc dabas; tātad, citiem vārdiem sakot, piepildīti ar porām un atverēm. Tas nozīmē, ka tie piesaista dubļus, netīrumus, sviedrus un visu, kas mīl iesūkties materiālā, un ko bieži var uzskatīt par neiespējamu iztīrīt.

Mežģīņu apaviem ir tās pašas problēmas kā tamborētajiem apaviem, jo abi ir no elpojoša materiāla, netīrumi un citi netīrumi tiek sagūstīti mežģīnēs ap apaviem, kad tu piemēram, esi skrējis. Atšķirība starp mežģīnēm un tamborētiem apaviem tomēr ir tāda, ka mežģīņu apavi parasti ir izgatavoti no sintētiskiem materiāliem, piemēram, poliestera vai neilona un tādējādi iztur vairāk virsmas tīrīšanu.

Kā mazgāt apavus veļas mašīnā

Mūsu sporta apavi ir izgatavoti no mežģīņu materiāla un mēs esam nonākuši pie secinājuma, ka tie iztur veļas mašīnu, tiklīdz tu izņem šņores un iekšējo zolīšu un uzstādi mašīnu uz 30 grādiem ar zemu centrifūgēšanu. Baltie apavi ir izstrādāti tā, lai saglabātu balto krāsu ilgāk. Bet, ja tu vēlies būt uzmanīgāks, ievēro šos padomus.

sporta apavi, mazgāt apavus, kā mazgāt apavus

Kā to izdarīt

Ar tamborētiem apaviem tev jābūt ļoti uzmanīgam, tie ir mīksti un elastīgi, kas padara tos trauslākus salīdzinot ar neilona vai citu materiālu mežģīnēm. Tas nozīmē, ka birste ir nepiemērota un būs pārāk raupja auduma šķiedrām, tādēļ tev jāizmanto maigs dvielis vai mikrošķiedras dvielis, lai noņemtu traipus.

  1. Attiecībā uz produktiem tīrīšanai, tev jābūt arī uzmanīgam. Ķīmiskās vielas mazgāšanas līdzekļos var būt pārāk spēcīgas šiem audumiem. Tā vietā, izmanto maigu dušas ziepju.
  2. Pārklāj zonu, kuru tu vēlies mazgāt ar ziepēm un samitrini to ar aukstu ūdeni.
  3. Ātri berzē ar pieejamo dvieli, līdz traips ir izņemts no auduma.
  4. Noņem ziepju paliekas ar slapju dvieli un ļauj tam gaisā izžūt.

Ar mežģīnēm, varētu izmantot spēcīgākus materiālus, piemēram, neilonu un poliestera, un tad būs iespējams izmantot birsti, ja tā ir pieejama, vai lietotu zobu birsti. Tas arī atšķiras atkarībā no tā, vai apavi ir mīksti vai cieti; tādēļ, ja tu izmanto zobu birsti, izvēlies mīksto suku mīkstiem apaviem un cieto suku cietiem apaviem.

  1. Tu pazīsti savus apavus vislabāk, tāpēc izvēlies pareizo birsti - mīksta mīkstiem un cieta cietiem.
  2. Izberz skābs un netīrumus, kas ir uz apaviem.
  3. Sajauc 1 daļu sodu/bikarbonātu ar 1 daļu etiķa un ieberz uz netīrajām zonām vai traipiem apmēram 15 minūtes.
  4. Pēc tam, kad 15 minūtes ir pagājušas, uzmanīgi berzē pārkārtoto zonu dažas minūtes, pirms tu beidzot izmantosi maigu un slapju dvieli, lai mazgātu un noslaucītu to prom.

melnie sporta apavi, sporta apavi, treniņu apavi

Sintētiskās ādas apavi

Sintētiskās ādas apavu materiāls neliedz traipiem noturēties tik stingri kā tas darīs ar neilona/poliestera mežģīnēm un ir daudz piedodošāks nekā īstas ādas apaviem, tādējādi grūtības pakāpe mazgāt sintētiskos apavus, par laimi, ir daudz vieglāka. Cerams, tu pamanīsi, ka netīrumi ir viegli noņemami, tiklīdz tu sāc tos tīrīt.

Kā to izdarīt

  1. Sajauc maisījumu, kas satur karstu ūdeni un nedaudz maiga mazgāšanas līdzekļa.
  2. Pievieno tīru dvieli un samitrini to maisījumā, pirms mēģini notīrīt un samitrināt netīrās vietas apavā.
  3. Kad tu esi samitrinājis netīrās vietas, uzmanīgi berzi ar birsti vai zobu birsti dažas minūtes.
  4. Noslauc apavus ar mīkstu un mitru dvieli, lai noņemtu ziepju paliekas un ļauj apaviem gaisā izžūt.

Auduma sporta apavi

Auduma apavi tomēr ir mazāk piedodoši un tiem ir vieglāk piesārņoties nekā sintētiskās ādas apaviem, bet tie ir ļoti izturīgi un ilgi kalpos. Teikts, ka ir iespējams notīrīt apavus ar veļas mašīnu; tikai esi uzmanīgs un novieto tos spilvendrānā, un izvēlies saudzīgu programmu ar aukstu ūdeni un ļoti maz mazgāšanas līdzekļa, un, ja apavi ir pavisam balti, vari pievienot balinātāju un izlaist mazgāšanas līdzekli. Kad mazgāšana ir pabeigta, izņem tos un ļauj gaisā izžūt. Bet vislabāk ir mazgāt apavus ar roku, jo tu iegūsi vairāk kontroli pār to, ko tu dari.

Kā to izdarīt ar roku

  1. Izveido maisījumu ar vienādu daudzumu soda un karstā ūdens.
  2. Pārliecinies par labo veco un izmantoto vai jaunu, kas īpaši paredzēta apaviem, zobu birsti un iedūr to maisījumā, ko tu sajauci.
  3. Izberz traipus un netīrumus, kas ir uz apaviem, ar zobu birsti, līdz tie ir tīri.
  4. Atstāj apavus žūt ar maisījumu, ko tu berzi iepriekš, pirms, ja nepieciešams, izmazgā soda maisījumu, kas ir izžuvusi un kļuvusi cieta, ar mitru dvieli.

Ādas apavi

Āda var būt brīnišķīgs materiāls, kas var uzlabot tavu apģērbu, bet tā var arī radīt lielas problēmas un galvassāpes, kad runa ir par apģērbu tīrīšanu. Tu var viegli iegūt vairākus traipus uz ādas apaviem un tos ir ļoti viegli sabojāt gandrīz ar jebko, kas var deformēt materiāla dabisko patinu. Tiklīdz tu pamanīsi, ka apaviem ir uznācis traips, vissvarīgākais ir veikt rūpīgu tīrīšanu ap traipiem, kuri ir radušies.

Kā to izdarīt

  1. Izveido maisījumu ar nedaudz šķidra trauku mazgāšanas līdzekļa un ūdens bļodā. Iemērc mikrošķiedras dvieli maisījumā un izmanto to uzmanīgi, lai noslēgtu redzamos netīrumus un sāls traipus no apavu virsmas.
  2. Pievieno sodu maisījumam no 1. soļa un sajauc to ar lietotu zobu birsti, ja tu to izmanto, vai birsti ar piemērotu suku ādas apaviem. Izmanto zobu birsti, lai izberzotu apavu zoles, līdz tu neredzi nevienu netīrumu. Tad noslauc ziepes un netīrumus ar mikrošķiedras dvieli vai uzmanīgi noskalo zem izlietnes.
  3. Interesanta ideja, kuru mēs esam ieteikuši, ir izmantot logu tīrīšanas līdzekli, lai padarītu apavus spīdīgākus! Izsmidzināt līdzekli tieši uz apavu vai uz mikrošķiedras dvieli, tad pulēt un noslaucīt, būs uzreiz spīdīgāk.
  4. Veic to pašu ar otru apavu un ļauj tiem pilnībā izžūt, bet pasargā tos no tiešas saules gaismas un siltuma.

Samta ādas apavi

Samta ādas sporta apavi, arī saukti par suede, ir kā vieni no visvairāk frustrējošiem apaviem, kas jāmēģina saglabāt kvalitāti. Suede trūkst ārējās aizsargājošas barjeras kā ādai, kas piešķir tam zīda sajūtu apavos, bet tas arī padara to par ļoti jūtīgu, saskaroties ar daudziem netīrumiem, ar kuriem tu vari saskarties, kad tos valkā. Lai to padarītu sliktāku, samta āda ir arī diezgan pretestīga tīrīšanai.

Ja tu to vēl neesi izdarījis, ir ieteicams investēt birstē, kas ir īpaši piemērota samta ādai. Tikai esi uzmanīgs, kad to izmanto, jo nevajadzētu būt pārāk agresīvam, bet birste var paveikt brīnumus, lai notīrītu virsmu.

Vēl viena lieta, kurā tu vari ieguldīt, ir samta gumija. Tu pieliec gumiju pie traipa un berzē un manipulē, līdz traips izzūd. Kad esi pabeidzis, ņem tīru dvieli, lai noņemtu atlikumus, kas varētu palikt no tīrīšanas.

Ja apavi vēl joprojām nav notīrīti ar abām minētajām metodēm vai tu vienkārši nevēlies investēt tajās, tu vari griezties pie baltā etiķa.

Kā to izdarīt

  1. Pieliec nedaudz baltā etiķa uz tīra dvieļa pirms uzmanīgi samitrini to traipā. Tev nevajag daudz etiķa, tādēļ pieliec tik maz, cik iespējams.
  2. Uzmanīgi mazgā traipu ar dvieli, kas satur baltu etiķi.
  3. Kad esi spējis iztīrīt traipu, tīri zonu ar ūdeni samitrinātu dvieli vai dvieli un ļauj tai gaisā izžūt.

Kā saglabāt apavus tīrus

Tagad, kad tu esi saņēmis patiešām dziļu ievadu par to, kā tīrīt sporta apavus, mēs varam apkopot ceļvedi ar dažiem vienkāršiem padomiem, lai saglabātu tos tīrus.

  1. Pārbaudi apavus katru reizi, kad tu atgriezies mājās. Tas var šķist kā nevajadzīga un nogurdinoša papildu lieta darīt, bet, ja tu kontrolē, kā apavi izskatās pirms tu tos noliksi, tu varēsi saglabāt to kvalitāti.
  2. Ir ārkārtīgi svarīgi tīrīt traipus nekavējoties, kad tu tos pamanīsi. Otriez, zeme, dubļi un citi lipīgi netīrumi ir visvieglāk notīrāmi, tiklīdz tie nonāk kontaktā ar taviem apaviem, tādēļ centies rīkoties tik ātri, cik vien iespējams, pat ja viss, kas tevi sagaida, ir nedaudz ziepju un ūdens tualetē bārā.
  3. Pēdējais, bet ne mazāk svarīgi, iztīri aizsargājošo barjeru, kad nepieciešams. Ne visi apavu veidi prasa izsmidzināšanu vai ieziest, bet īpaši ādas un samta āda būs ļoti pateicīga par papildu mīlestību. Atceries impregēt apavus.
  4. Tu impregē ādas apavus ar vasku. Samta / Nubuck vai citi apavu veidi, piemēram, sporta apavi un sporta apavi; izmanto izsmidzināmo balinātāju. Atceries mazgāt apavus un ļaut tiem gaisā izžūt, ja tie nav pilnīgi jauni pirms impregēšanas, lai impregnēšana radītu svaigu un aizsargājošu slāni.
Tilbake til bloggen