Hvilken treningsform passer best for meg? sirkeltrening, styrketrening, HIIT og intervall

Kura treniņa vislabāk der man?

Kā izvēlēties, ja ir tik daudz atšķirību?

Ja tu izvēlies trenēt vienatnē vai kopā ar citiem, tad treniņš ir labs veids kā gūt dažādas priekšrocības gan fiziskajai, gan garīgajai veselībai. Treniņš diskriminē nevienu un tas var notikt jebkur, kur tu esi. Neatkarīgi no vecuma un formas - ir pieejama treniņu forma, kas der visiem.

Cirkulārā treniņš

Cirkulārā treniņš ir treniņu veids, kas balstās uz efektivitāti. Tajā apvieno dažādas vingrinājumus, kas parasti balstās uz spēka treniņu. Atšķirība starp parasto spēka treniņu un cirkulāro treniņu ir tāda, ka pauze tiek ņemta tikai pēc visām vingrojumu kārtām.

Šī treniņu forma parasti ir ļoti intensīva un sniedz vairākas priekšrocības. Treniņa sesija kļūst par laika efektīvāku, jo tu vari izpildīt vairākus vingrinājumus īsākā laikā. Tas var būt arī pozitīvi tavam sirdsdarbības ritmam, ja tu izvēlies vingrinājumus, kas aktivizē lielas muskuļu grupas un palielina pulsāciju.

Tā ir treniņu forma, kas viegli pielāgojama katra cilvēka vajadzībām un ir lieliska tiem, kam trūkst laika.

kurpes cirkulārajiem treniņiemPelēkas scrunch legingi cirkulārajiem treniņiem

Spēka treniņš

Spēka treniņš ir viena no visbiežāk sastopamajām treniņu formām, no kuras ikviens var gūt labumu. Kā jau minējām iepriekš par atšķirību starp cirkulāro treniņu un spēka treniņu, šeit pauzes tiek ņemtas pēc katra vingrinājuma. Tu vēlēsies ņemt vairāk laika, lai pabeigtu visu sesiju, jo strādā ar smagākiem svariem, un tādēļ jāpievērš uzmanība, lai to darītu pareizi.

Kā ar lielāko daļu treniņu veidu, spēka treniņam ir vairākas veselības priekšrocības visam ķermenim.

Ar spēka treniņu visbiežāk seko treniņu plānam, lai nekaitētu ķermenim. Plāni, ko tu izvēlies, parasti ir izplatīti no 2 līdz 5 dienām nedēļā. Ja vēlies uzzināt vairāk par spēka treniņu, vari iepazīties ar mūsu rakstu par labākajiem spēka vingrojumiem visam ķermenim.

Lai tu varētu tos izpildīt bez šķēršļiem, katram būtu vislabāk skaidri redzēt, cik daudz laika viņi var tam veltīt, lai tas neradītu stresu tavā dzīvē.

Intervālu un HIIT

Intervālu treniņš un HIIT ir divas treniņu formas, kas balstās uz intensitātes maiņu treniņu sesijas laikā.

Intervālu treniņā vari variēt starp zemu un vidēju intensitāti, atļaujot lielāku variāciju un tas, visticamāk, būs piemērots tiem, kuri vēlas pavadīt vairāk laika treniņos un veikt lielāku slodzes apjomu.

Savukārt HIIT, lai to uzskatītu par HIIT, tev jābūt maksimālā intensitātē, kad tu pāriet uz augstāku intensitāti. Tas jāveic 85-100% no tavas maksimālās pulss.

Zili tie-dye legingiBalta tops cirkulārajiem treniņiem  

Iepriekš minētie divi treniņu veidi ir salīdzināmi ar šīm, kur HIIT ir piemērots tiem, kuri dzīvo aktīvā dzīvē un vēlas ātri pabeigt treniņu, bet Intervālu treniņš ir piemērots tiem, kuri vēlas izpildīt vingrinājumus lēnāk.

Abas treniņu formas ir prasīgas, un, ja vēlies uzzināt vairāk par tām, vari apskatīt zemāk saistītās rakstus.

Kurš treniņu veids ir labākais tev?

Šeit ir četri jautājumi, kas palīdzēs tev izvēlēties pareizo treniņu veidu. Taču atceries, ka nekas nevar tevi atturēt no tā, lai izmēģinātu dažādus treniņu veidus, pat ja neizskatās, ka tas tev der.

Kāds ir treniņa mērķis?

Ko tu vēlies gūt no treniņa? Tipiski mērķi varētu būt: kļūt stiprākam? Elastīgākam? Uzlabot izturību vai zaudēt svaru? Rehabilitācija vai, vienkārši, labi izgulēties?

Ko tu gribi sasniegt ar treniņu?

Var būt, ka tas, ko tu vēlies gūt no treniņa, ir uzlabot izdevumu laiku, būt aktīvāks vai vienkārši vairāk atrasties ārpus telpām. Tu bieži vien arī gūsi prieku, kad atradīsi piemērotu treniņu veidu.

Ko tu nepatīk?

Pārdomā lietas, ko tu noteikti nevēlies darīt, vai ko nevari darīt. Ja konstatēsi kaut ko, izslēdz šo treniņu veidu. Atceries, ka dažreiz jāiznāk no savas komforta zonas, ja tie ir tikai kaut kas, kas tev nav ērti.

Kur tu gribi trenēties?

Pārdomā, kur tu varētu veikt šos treniņu veidus, kur tu justos viskomfortablāk. Bieži vien tu nevari trenēties bez aprīkojuma, īpaši, ja esi iesācējs.

Visizplatītākās vietas, kur tu vari trenēties, ir:

  • Sporta zāle sniedz iespēju izmantot dažādu aprīkojumu un ļauj palielināt variāciju.
  • Mājās tu vari trenēties, kad vien vēlies.
  • Ārā tu bieži vari saskarties ar dažādām grūtībām, jo jāseko laikapstākļiem, bet tas ir lieliski, ja vajag svaigu gaisu un vēju matos.

Paskaties zemāk uz rakstiem par to, kā trenēties parkā un mājās.

Vai vēlies trenēties viens vai kopā ar citiem?

Daži cilvēki spēj motivēt sevi, saglabāt motivāciju un patīk trenēties vienatnē. Citiem var šķist, ka tas ir jautrāk un vieglāk, trenējoties kopā ar citiem.

Ja tu piederi pie pēdējiem, ņem līdzi draugu, izvēlies grupu treniņu vai varbūt piespied savu partneri pievienoties. Paskaties uz rakstu, kas skaidro vairāk par to, kā trenēties kopā ar citiem un kuri vingrinājumi ir piemēroti.

Skaties mūsu saistošos rakstus zemāk

Tilbake til bloggen