pilates guide nybegynnere

Labākie padomi par pilatesu

Šajā ceļvedī esam apkopojuši mūsu labākos padomus par pilates. Neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs un tikko sākat nodarboties ar pilates, vai esat to darījis kādu laiku, noteikti atradīsiet noderīgu informāciju šajā ceļvedī, kas, cerams, jums dos vēl vairāk motivācijas attiecībā uz šo treniņu un visu, kas ar to saistīts.

Iesācējs jogā? Apskatiet mūsu ceļvedi par jogas vingrinājumiem iesācējiem šeit.

Kas ir pilates?

Pilates ir treniņu forma, kas iedvesmojusies no jogas, apvienojot prātu un ķermeni, ko izgudrojis Jozefs Pilates, tieši pirms Otrā pasaules kara rehabilitācijai un vispārējiem vingrinājumiem karavīriem. Treniņi tiek veikti ar mierīgām, koordinētām kustībām, kas koncentrējas uz spēku, elastību un kustīgumu, kā arī ķermeņa un prāta saikni, proti, prāta spēju kontrolēt ķermeņa kustības. Šāda veida vingrinājumus var veikt bez iekārtām, izmantojot tikai savu ķermeņa svaru, vai ar iekārtām, lai trenētu dažādas ķermeņa daļas, piemēram, ceļus un potītes.

Kāda ir atšķirība starp jogu un pilates?

Nu, gan joga, gan pilates tiek veikta mierīgām koordinētām kustībām ar ritmisku elpošanu un ieguvumiem, kas saistīti ar kodola spēku un elastību. Abiem ir spēcīga koncentrācija uz prāta un ķermeņa savienojumu un paaugstinātu apziņu par dažādām ķermeņa kustībām gan treniņa laikā, gan pēc tā.

Kas ir iekļauts pilates, bet kas nav jogā, ir iespēja izmantot dažādas iekārtas, lai palielinātu muskuļu un kustīguma ieguvumus. Pilates vairāk koncentrējas uz kodola muskuļiem, bet joga trenē visus ķermeni.

Kāpēc izvēlēties pilates?

Ja vēlaties palielināt savu kodola spēku vai palielināt savu kustīgumu, kā arī uzlabot muskuļu stāvokli un novērst pārmērīgu slodzi muskuļiem un skeletam. Ja vēlaties spēku, bet ne lielus muskuļus, tad šī ir lieliska treniņu forma jums. Šajos vingrinājumos jūs trenējat ne tikai muguru un vēderu, bet arī kodola muskulatūru un ķermeņa kontroli.

  • Labāka līdzsvara spēja
  • Mazāk muguras sāpju
  • Labāka ķermeņa kontrole
  • Mazāk stresa
  • Labāka kustība

Pilates vingrinājumi

1. Gurnu loks

Guliet uz paklāja ar saliektām ceļgalām, kas vērstas uz augšu, un pēdām, kas plakanas uz grīdas. Pārliecinieties, ka pēdas ir gurnu attālumā viena no otras.

Ieelpojiet – sagatavojieties

Izelpojiet – paceliet mugurkaulu augšup kā tiltus

Ieelpojiet – uz brīdi apstājieties augšpusē un virziet ceļgalus pāri pirkstiem, lai atvērtu gurnus

Izelpojiet – atlaidiet krūtis un atgrieziet mugurkaulu atpakaļ pie zemes

Ja vēlaties šim vingrinājumam pievienot papildu pretestību, varat izmantot treniņu lentes ap ceļgaliem un turēt ceļgalus gurnu attālumā.

2. Krusts

Guliet uz muguras ar abām kājām galda pozīcijā, tas nozīmē, ka gurni un ceļgali ir saliekti 90 grādos, ar pēdām gaisā, un rokām aiz galvas


Izelpojiet - paceliet galvu, kaklu un plecus, pievelkot ribas pret vēderu

Ieelpojiet - noturiet pozīciju

Izelpojiet - pagriežiet labo elkoņu uz kreiso ceļgalu, kamēr labā kāja iztaisnojas

Ieelpojiet - atgriezieties iepriekšējā pozīcijā

Izelpojiet - pagriežieties uz pretējo pusi

3. Sānu locījums

Atrodoties sānos, spiediet uz apakšdelma un elkoņa ar abiem ceļgaliem saliekti. Pēdas būs aiz jums, ar ceļgaliem uz līnijas ar gurniem.


Izelpojiet - spiediet apakšdelmu pret grīdu un paceliet gurnus gaisā.

Ieelpojiet - nolaidiet gurnus uz pusi.

Izelpojiet - atkal paceliet gurnus.

Ieelpojiet - kontrolējot nolaidiet gurnus. Atkārtojiet otrā pusē.

Pilates drēbes

Kad esat sapratis, kas ir pilates un kādas priekšrocības tas var sniegt, ir prātīgi sākt ar pareizajām drēbēm, ir svarīgi, lai jūsu drēbes būtu ērtas un netraucētu jūsu treniņus. Pāris legingi , kas ir mīksti, elastīgi un necaurspīdīgi, kopā ar topu ar bezšuvju konstrukciju, kas nenokaitina ādu aktīvā treniņa laikā. Jūs varat izvēlēties, vai valkāt zeķes, kamēr veicat pilates vingrinājumus, ja izvēlaties valkāt zeķes, ir labi, ja tās ir vieglas un ērtas.

Bambusa zeķes treniņiem Bambusa zeķes sievietēm
Ja esat ziņkārīgs par bambusa zeķēm, varat izlasīt vairāk šeit

Pilates legingi

Izpildot vingrinājumus, ir svarīgi izvēlēties legingus, kas labi pieguļ ķermenim, lai jums nebūtu jāuztraucas par to, ka tie slīd uz augšu vai uz leju. Tajā pašā laikā var būt patīkami valkāt bezšuvju treniņu legingus maksimālai komforta un kustību brīvībai. Elevate vortex legingi ir bezšuvju treniņu legingi ar kompresiju, kas nodrošina patīkamu formas efektu. Legingi ir pieejami 7 dažādās krāsās, šeit ir pilnīga iespēja brīvi miksēt un saskaņot ar dažādām augšdaļām! Softy legingi arī lieliski der, ja vēlaties vienkāršus un labus treniņu legingus. Kompresijas legingi ir ar pretkrunkļu efektu, padarot legingus gludus un skaistus.

Pilates legingiMelni legingi
Tilbake til bloggen