tips til langtur

Ieteikumi garām pastaigām

Viena no lielākajām priekšrocībām dzīvot valstī kā Norvēģijā ir fantastiska daba, kas atrodama visās valsts daļās. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties staigāt pa mežiem un pļavām, vai kāpt augstākajos kalnos, lielākā daļa ir jūsu sasniedzamībā un tikai dažas stundas attālumā. Šajā ceļvedī mēs esam apkopojuši piecus padomus ilgstošām pārgājienām - lietas, par kurām domāt un ņemt vērā, dodoties pārgājienā dažādā apvidū un ainavā.

 

1. Plānojiet ceļojumu

Tas, protams, ir acīmredzami, taču viens no gudrākajiem un vissvarīgākajiem darbiem pirms doties ilgstošā pārgājienā ir patiešām plānot ceļojumu. Kur dodaties? Kas ir mērķis? Cik laika, jūsuprāt, jums vajadzēs, lai veiktu šo pārgājienu? Un vai jūs esat aprēķinājuši ceļu atpakaļ? Vai plānojat nakšņot pie mērķa? Šie ir visi jautājumi, kas var ātri kļūt aktuāli un par kuriem vajadzētu padomāt, plānojot ilgstošu pārgājienu.

Izveidojiet pārbaudes sarakstu pirms ceļojuma ar lietām, kuras, jūsuprāt, būtu saprātīgi paņemt līdzi:  Vai jums ir nepieciešama karte un kompass? Kādu ēdienu plānojat ņemt līdzi, un vai jums ir pietiekami daudz ūdens? Kā pārgājiena ēdiena padoms var būt prātīgi domāt par ēdiena ņemšanu, kas ilgi saglabājas, lietas, kas sniedz daudz enerģijas un labi pildītas. Galu galā jūs dodaties ilgstošā pārgājienā, un tad ir izdevīgi gūt pietiekamu olbaltumvielu un ogļhidrātu uzņemšanu.

Pārbaudiet laika prognozi iepriekš. Norvēģijā laika apstākļi bieži ietekmē, un vai nu ir mīnus temperatūra un sniegs, vai arī līst kā no spaiņa, šie faktori var būt izšķiroši, kas būtiski ietekmē ceļojuma kvalitāti atkarībā no tā, cik labi jūs esat sagatavojies.

 

2. Ģērbieties labi

Viens no vissvarīgākajiem aspektiem, par ko domāt, ir labi ģērbties, kad dodaties ilgstošā pārgājienā. Ir izdevīgi iegādāties labu pārgājienu jaku, kas iztur laikapstākļus un vēju, lai jūs netraucētu nemierīgs un mainīgs laiks.

Pārbaudiet mūsu pilnīgo ceļvedi sieviešu pārgājienu apģērbiem šeit!

 

Pārgājienu apģērbi sievietēm

Celine lietus jaka ir jaka kas elpo labi, ir ērti kustēties un spēj izturēt lielu ūdens daudzumu. Pārgājienu jaka ir aprīkota ar ventilācijas rāvējslēdzējiem zem rokām, praktiskām kabatām ar ūdensnecaurlaidīgu rāvējslēdzēju un velcro uz piedurknēm. Tehniskā jaka ir izgatavota no tehniska auduma, lai nodrošinātu maksimālu komfortu un veiktspēju.

Uzziniet vairāk par labākajām pārgājienu jakām sievietēm šeit!

 

Turklāt vienmēr ir prātīgi kam ir laba pārgājienu biksesKalnu bikses ir pārgājienu bikses, kas ir izturīgs variants ar labu stiepšanos un augstu jostasvietu. Āra bikses ir elastīgas un ļoti izturīgas, vienlaikus tās ir vieglas. Everest termālās bikses ir tievās fit variants, kas ir gan vēja, gan ūdensizturīgas. Audums ir siltu, elpojošu un izturīgu. Pārgājienu biksēm ir velcro jostasvietā, lai nodrošinātu regulējamu pielāgošanu.

  

Pārbaudiet labākās pārgājienu bikses sievietēm šeit!

  

3. Paņemiet nepieciešamo aprīkojumu: Pārgājienu aprīkojuma padomi

Turklāt, lai labi ģērbtu ilgstošam pārgājienam, ir arī prātīgi ņemt līdzi labu aprīkojumu.  Siltie cimdi ir obligāti aukstajos pārgājienos.  Mūsu Pace Ziemas cimdi ir vislabāk piemēroti slēpošanai, bet tos var izmantot arī kā parastus cimdi ilgstošam pārgājienam. 

 

4. Rūpējieties par pārgājienu biedru

Ja jūs ņemat līdzi suni pārgājienā, ir svarīgi to labi ģērbt un rūpēties par viņu tikpat, cik jūs rūpējaties par sevi. Tas nozīmē, ka jums jāņem līdzi pietiekami daudz ēdiena, ūdens un aprīkojuma, kas nepieciešams jūsu sunim. Ja jums šķiet, ka ir auksti, viņiem noteikti arī būs auksti.

 

5. Atcerieties par labu garastāvokli

Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ir nepieciešams paņemt līdzi labu garastāvokli pārgājienā. Labs garastāvoklis pārgājienā ir tikpat svarīgs kā labs aprīkojums!

Tilbake til bloggen