Intervalltrening for nybegynnere | hvordan komme inn i løpingen

Intervāla treniņš iesācējiem

Kā sākt skriešanu

 

 

Vai esi iesācējs treniņos un vēlies izmēģināt skriešanu un intervālu treniņu? Tad šis raksts ir tieši priekš tevis!

Pirmkārt, ir svarīgi izvēlēties pareizās kurpes, proti, skriešanas kurpes sievietēm, šīm kurpēm ir laba amortizācija, un tas padara aktivitāti daudz vieglāku, un tu jūti īstu sasniegumu sajūtu. Pēc tam ir ieteicams izveidot aktivitāšu plānu, kurā ieraksti, cik bieži, cik ilgi un cik ātri tu veiks aktivitāti; var būt arī labs ieteikums uzrakstīt, kāpēc tu to vēlies darīt, lai vēlāk varētu atskatīties un atrast motivāciju.

Ir svarīgi ģērbties atbilstoši sezonai, un nav labākas sajūtas nekā būt labi sagatavotam, lai gūtu panākumus, turklāt jāizjūt sasnieguma sajūta. Ziemā, kad temperatūra pazeminās, ir labi iegādāties legingus ar birstošu iekšpusi, lai saglabātu siltumu, kopā ar skriešanas jaku ar siltumizolāciju, kurai joprojām ir viegla sajūta. Kad temperatūra paaugstinās, tuvāk vasarai, ir nepieciešama laba legingu komplekti kopā ar sporta krūšturi, kas pielāgots tavām aktivitātēm. Ir kaut kas patīkams, kad uzvelc drēbes, kas nepieciešamas, lai iekļautos noskaņojumā un rastu iedvesmu.

Padomi labam ziemas skriešanai - Labākie padomi 

Legingi un skriešanas kurpes sievietēm  

Baltas skriešanas kurpes

Ir svarīgi izbaudīt skriešanu, neuzstādīt pārāk stingras prasības pirmajās skrējienos; svarīgi ir iekļauties ritmā, un vēlāk uzstādīt stingrākus plānus un mērķus. Kad jūties gatavs, vari palielināt tempolu un ieviest intervālu treniņu. Neaizmirsti iesildīt savu ķermeni pirms sākuma, pietiek ar 5 minūšu pastaigu pirms skriešanas, un pēc treniņa ir svarīgi atpūsties, lai ķermenis varētu atjaunoties.

Kā sākt trenēšanu? - Tev nepieciešamie padomi

 

Kas ir intervālu treniņš?

Šāda veida treniņš ir par maiņu starp augstu un zemu intensitāti treniņa laikā. Skriešanas treniņā tas nozīmē, ka tu maini tempu starp ātru un lēnu noteiktā laika posmā, un atkārto to, lai iegūtu labu treniņu. Piemēram, tu vari sākt ar 5 minūšu gājienu, tad palielināt intensitāti, skrienot 4 minūtes, un pēc tam skrienot 4 minūtes, tad atkal pāriet uz skriešanu 4 minūtes un atkārtot. Ir recepte, ko sauc par 4x4 intervālu treniņu, bet kas tas ir?

 

4x4

4x4 var vienkārši paskaidrot kā četrus intervālus pa četriem minūtēm, kurus atkārto četras reizes. Šis treniņš var derēt visiem, arī tev, ja esi iesācējs, bet vēlies pakāpeniski paaugstināt līmeni savos treniņos. 4x4 ir arī labs kardiovaskulārs treniņš, kas māca sirdij sūknēt vairāk asiņu visā ķermenī.

4x4 ir vienkārša atmiņas formula taviem intervāliem, bet to var arī mainīt atkarībā no tavas motivācijas un labklājības, piemēram, uz 3x8 vai 5x6. Ja šī intervāla tipa nevarēja šķist tik pievilcīgs, ir arī tāds veids kā piramīdas intervāli, par ko tas ir?

Piramīdas intervāli

Šāda veida intervāls nozīmē, ka tu sāc un beidz ar to pašu intensitāti, un starp tām pakāpeniski palielinies līdz virsotnei, tad samazinies no virsotnes līdz beigām. Piemēram, tu sāc ar minūti, kas pakāpeniski palielinās līdz 2, tad 3, 4, 5, un no 5 minūtēm tas sāk samazināties atpakaļ uz 4, 3, 2 un beidzot 1, kur tu sākumā biji. Atpūtas periods jāsaglabā uz pusi no intervāla, tātad, ja tu veica 2 minūšu intervālu, atpūtas periods ilgs 1 minūti.

Veiksmi skriešanā!

Tilbake til bloggen