Bytte løpesko, fritidssko eller joggesko

Pieci signāli, kad jums jāmaina skriešanas apavi

Visas apavi laika gaitā nolietojas, pat ja jūs ilgu laiku tos neesat lietojuši. Ir zelta noteikums, ka skriešanas apavi kalpo aptuveni 1000 km +/- 200 km. Tas, protams, atšķiras no apaviem uz apaviem un no tā, cik labi vai maz tie tika lietoti. Šajā rakstā sniegsim jums dažus padomus par nolietojumu, kas var būt redzams apavos, un izvērtēšanu, vai nomainīt savus sportošanas apavus.

1. Jūs neatceraties, kad pēdējo reizi iegādājāties jaunus skriešanas apavus

Apaviem ir kalpošanas laiks, ko parasti mēra kilometrus, bet pat neizmantoti apavi var nolietoties gada vai divu laikā. Putu materiāls, kas veido vissvarīgāko apavu amortizācijas daļu,ārējie elementu kalpošanas nolietojas un laika gaitā kļūst mazāk reaktīvi un "dzīvotspējīgi". Pat sporādiski lietojot, ieteicams atjaunināt sportošanas apavus reizi gadā, un ar regulāru lietošanu ik pēc 3-6 mēnešiem.

Baltie skriešanas apavi ar labu amortizāciju

Mūsu apavi Famme ir aprīkoti ar chunky ārējo zoli, kas izgatavota no vieglāka EVA putu materiāla, un, kombinējot ar Ortholite iekšējo zoli, tiem ir izcils kalpošanas laiks. Rūpīgi izstrādātā dažādo īpašību kombinācija padara tos par brīnišķīgiem skriešanas apaviem. Aplūkojiet atsauksmes, ko esam saņēmuši mūsu produkta lapā.

2. Taviem apaviem ir vairāk grumbu nekā pēdām pēc ilgām peldēm

Viens no labākajiem vizuālajiem indikatoriem apavu nolietojumam ir starpzoles putu kompresija. Putas, kuras ir zaudējušas reakciju, būs ar horizontālām grumbām un izskatīsies "saspiedušās".

Šis ir labāks indikators nekā gumijas ārējā zole apavos - daži skrējēji un pārgājiena mīļotāji nolieto gumiju mazāk nekā 150 kilometrus dēļ berzes, ko apavi un kājas piedzīvo.

3. Vietējais un iekšējais nolietojums

Pārbaudiet caurumus vai neparastu nolietojumu. Tie ir indikatori, ka apavi ir pārāk nolietoti un jānomaina.

Kamēr lielākā daļa cilvēku nav spiesti mainīt apavus ik pēc 6 mēnešiem, ir laba ideja uzmanīgi pārbaudīt tos pēc 6 mēnešu lietošanas. Tas sniegs labu indikāciju, kā ātri nolietojas jūsu apavi.

4. Nolietojums uz ārējās zoles

Paskatieties uz apavu dibenu; ja zole ir ārkārtīgi nolietota kādā vietā, iespējams, ir laiks tos nomainīt.

Novietojiet apavu uz plakana, vienmērīga virsmas acs līmenī. Lielākajai daļai apavu jāatrodas līdzsvarā, nemainoties vai šūpojoties. Ja tapas (gumijas daļas) uz ārējās zoles ir vairāk nolietotas, apavi var nonākt krītošā vai šūpojošā stāvoklī vai pat stāvēt palēnināti.

"Normāls" nolietojums notiek uz ārējās papēža un vienmērīgi uz pirkstgaliem. Ja jūs ievērojat pārmērīgu nolietojumu citās vietās, tas var būt indikators, ka apavi ir iztukšoti, vai varbūt jums nepieciešami citi apavi jūsu biomehāniskajām vajadzībām.

5. Viss sāk sāpēt

Vairāk jums būtu būt sakot, ka jūs nekad nevajag nopirkt jaunu apavu pāri. Bet jo tālāk jūs ejat par apavu kalpošanas laiku, jo mazāk atbalsta un amortizācijas tiem būs, radot papildu stresu un nogurumu jūsu kājām, ikriem, ceļgaliem un gurniem.

Izlasiet mūsu rakstu par pronāciju, pārmērīgu pronāciju un nepietiekamu pronāciju un sāpēm, kas no tā var rasties.

Vai jūsu skriešanas apavi šķiet plakanie, vai esat sācis ievērot nelielas kairinājuma pazīmes ceļgalos vai kājās? Ja jūs piedzīvojat sāpes un novērotās sāpes šķiet saistītas ar apaviem, kas sāk kļūt vecāki, to nomainīšana ar jaunu, svaigu pāri var sniegt ilgi nepieciešamo atvieglojumu ķermenim.

Ja jūs domājat, ka apavi ir radījuši nepareizu slodzi un nolietojumu dažādās ķermeņa daļās, būs nepieciešams aplūkot preventīvos pasākumus, lai sāpes nesāktu pasliktināties. Aplūkojiet mūsu rakstu par traumu novēršanas treniņu.

Padomi kvalitātes saglabāšanai

  • Turiet tos sausus. Pēc lietus vai intensīvas lietošanas, kas izraisīja svīšanu, piepildiet tos ar avīzēm vai līdzīgu papīru un ļaujiet tiem izžūt gaisā. Veiciet tikai virspusējus mazgājumus no netīrumiem un līdzīga materiāla uz sporta vai jūsu skriešanas apaviem, un nekad nelieciet tos veļas mašīnā. Aplūkojiet mūsu rakstu, ja jums ir šaubas par kā mazgāt apavus!

Tomēr mūsu daudzfunkcionālie apavi var tikt mazgāti veļas mašīnā. Izņemiet laces un iekšējo zoli un iestatiet veļas mašīnu uz 30 grādiem ar zemu centrifūgēšanu. Baltie apavi ir izstrādāti tā, lai ilgi saglabātu baltu krāsu.

  • Dariet rotāciju ar saviem apaviem. Jūs varat iegūt vairāk nobraukuma no katra apavu pāra, nelietojot tos secīgi. Putu starpzole var atgūties pilnībā līdz 24 stundām. Turklāt ir pierādīts, ka, mainot lietošanu starp diviem dažādiem apavu pāriem, ievērojami samazina traumu biežumu, jo ķermenis veic nelielas pielāgojumus katram no tiem.
  • Turiet tos vēsus. Izņemot gadījumus, ja tie ir pensionēti sporta apavi, kas ir rezervēti spontānai lietošanai, kur jūs uzglabājat komplektu sporta apģērbu un apavu automašīnā, mēģiniet nenovietot apavus automašīnā, kas var kļūt ārkārtīgi karsta vai auksta.

Attiecībā uz apaviem, kurus regulāri lietojat, ieteicams uzglabāt tos vietā, kas nodrošina viņiem labu gaisa cirkulāciju un kur tie piedzīvo pēc iespējas mazāk putekļu, kas var uzkrāties uz delikātiem materiāliem.

Tilbake til bloggen